Arad: Arădenii sunt prea săraci ca să mănânce sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii şi sârbii se întrec în produse bio la târgul „Ecomediu“. Mulţi arădeni apreciază eforturile celor ce practică agricultura biologică, dar se declară prea săraci ca să-şi permită o masă bio.

Salonul cu produse tradiţionale româneşti şi sârbeşti, deschis în aceste zile vizitatorilor din Arad, a adunat cele mai sănătoase alimente. Începând de la legume, fructe, mezeluri şi până la ţuică, toate sunt preparate strict din produse naturale, fără conservanţi, îndulcitori ori alte E-uri, specifice alimentelor de zi cu zi.
Cu toate că produsele bio sunt strict sănătoase, preţul acestora îi îndepărtează pe vizitatori. „Un preparat bio este ceva mai scump decât cel care conţine E-uri. Lumea însă ar trebui să ţină cont de faptul că e important să mănânce sănătos şi să nu se uite la bani. În fond, chiar dacă e să cumpere mâncare cu E-uri, mai târziu vor da banii pe medicamente”, a declarat în această dimineaţă Mihai Florea, producător de mezeluri fără conservanţi.

Mâncarea de calitate e mult prea scumpă
Mezelurile de toate soiurile, pita de Pecica, vinul de Pâncota, fidelele sârbeşti, fructele şi legumele aşezate apetisant pe standurile expozanţilor aşteaptă să fie degustate. Arădenii vin, însă, la aceste standuri, doar să admire bunătăţile naturale.
„Observ că avem posibilitatea să cumpărăm salam, şuncă, slănină, cârnaţi şi alte bunătăţi, la preţuri destul de accesibile, având în vedere că sunt făcute sută la sută natural”, a declarat Ionel Oprea, vizitator. Producătorii bio mai spun că marfa lor este destinată în special copiilor, care trebuie hrăniţi cu produse naturale, mai ales în perioada creşterii.
Aceştia au argumente solide la preţurile puţin cam piperate şi spun că, măcar o dată la şase luni, o persoană ar trebui să facă o cură cu produse bio. Kilogramul de şuncă bio porneşte de la 25 de lei şi poate depăşi 50 de lei, în timp ce cârnaţii bio se pot cumpăra cu 30 de lei
kilogramul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite