Arădenii sunt invitaţi să se înscrie la mai multe cursuri de calificare, pentru diferite domenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad derulează începând din data de 1 iulie 2010, proiectul intitulat “Creşterea competitivităţii pe piaţa muncii prin calificare”. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Agrom Ro – Sângeorgiu de Mureş.

Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piaţa muncii prin dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor. Obiectivul specific al proiectului constă în îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor prin calificarea/recalificarea lor – activităţi de instruire teoretică şi practică în domeniul turismului, fapt ce va fi concretizat prin cursuri de calificare în meseriile de Tehnician în hotelărie şi Administrator pensiune turistică, validate în urma unui examen de evaluare a cunoştinţelor prin certificate de calificare.

“Proiectul se adresează persoanelor angajate care activează în domeniul turismului şi doresc să-şi îmbunătăţească cunoştinţele pentru a asigura competitivitatea conform cerinţei la locul de muncă actual, dar şi persoanelor din alte sectoare economice, care doresc să se recalifice, astfel îmbunătăţind şansa de a rămâne active pe piaţa muncii”, a declarat Crina Piţigoi referent markenting.

În perioada noiembrie 2010 - iunie 2011 se va desfăşura cursul de administrator pensiune turistică, nivelul de calificare 2 – 720 ore din care 240 de teorie şi 480 ore de practică. La curs pot participa 80 de persoane din regiunea Centru şi 80 de persoane din regiunea Vest, 40 din fiecare regiune fiind femei, iar 26 angajaţi în pensiuni turistice. Pentru a putea participa la acest curs gratuit, doritorii trebuie să aibă minim studii medii.

Cursul tehnician în hotelărie cu nivelul de calificare 3 – 1080 ore, din care 360 de teroie şi 720 ore de practică, se va desfăşura în perioada septembrie 2011 – mai 2012 şi va putea fi accesat de 40 de participanţi din fiecare regiune, dintre care 20 de femei, iar 13 trebuie să fie deja angajaţi în hoteluri. Studiile minime necesare pentru a putea participa la acest curs sunt învăţănânt liceal, învăţănânt liceal tehnologic sau postliceal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite