Arădenii sunt invitaţi să viziteze Cetatea Şiriei. Transportul va costa aproximativ 15 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii proiectului „Descoperim Aradul” au anunţat că acesta va continua şi la acest sfârşit de săptămână, când arădenii sunt invitaţi la o drumeţie la Cetatea Şiriei. Amintim că weekendul ce a trecut, 24 de tineri au vizitat Mănăstirea Maria Radna şi Cetatea Soimoş.

Itinerariu de weekend a fost Basilica Sfânta Maria Radna, despre care excursioniştii au notat în jurnalul de călătorie.

„Am alfat că istoria mănăstirii se întinde pe o perioadă de aproape 500 de ani. Prima biserică a fost înălţată aici la 1520, într-o perioadă  când la sud de Mureş, în Banat, domneau turcii. Aceştia au atacat în repetate rânduri aşezarea, iar biserica a trebuit reconstruită de multe ori. La invazia turcească asupra Lipovei, din 1695, biserica de la Radna a fost arsă din temelii, însă icoana Maicii Domnului a rămas intact”, spune unul dintre tinerii participanţi.

Cetatea Soimoş a fost următoarea atracţie turistică, acolo unde participanţii au poposit preţ de câteva ore.  Cei care doresc să li se alăture în excursii trebuie să ştie că duminica 21 august 2011 este programataă o drumeţie la Cetatea Şiriei.

Plecarea are loc la ora 8.30 din Autogara Arad (Calea 6 Vânători) şi întoarcerea este programată pentru ora 18.00. 

Costurile de tansport vor fi de aproximativ 15 lei. Organizatorii spun că din „bagajul de călătorie” nu trebuie să lipsească apa de băut, câteva sandvişuri şi multă voie buna!. De asemenea, toţi participanţii la eveniment vor mânca clătite cu gem de caise sau ciocolată. 



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite