Arădenii sunt îndemnați să protesteze față de majorarea carburanților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De două zile, pe Internet circulă mai multe mesaje prin care românii sunt îndemnați să iasă în stradă și să-și strige nemulțumirea față de majorarea prețului la benzină și motorină.

Prețurile carburanților la pompă au crescut încă din prima zi a anului 2011 din cauza majorării accizelor, cu cinci bani. După recalcularea accizelor, prețurile la carburanți au crescut, în medie, cu cinci bani pe litru.

Ca urmare a acestor noi majorări, prețurile anumitor sortimente de combustibili vor depăși șase lei pe litru.

„Nu e bine că se tot scumpeşte benzina. Dacă stau bine să mă gândesc, de vreo patru, cinci luni se tot scumpeşte. Va trebui să mai renunţ la maşină, dar pe timpul iernii e mai greu să ne deplasăm fără autoturism”, a declarat Ioan Pușa un șofer nemulțumit.

Arădenii sunt dispuși pe această cale să renunțe la autoturisme în schimbul mijloacelor de transport în comun care îi pun la o cheltuială ceva mai mică. Prețul mediu pentru un litru de benzină 95 a ajuns la 5,04 lei iar cel pentru un litru de benzină 98 la 5,7 lei. Motorina se vinde cu 4,98 lei iar în unele benzinării depășește șase lei.

Astfel, mesajul care circulă pe la toți arădenii este următorul: “PROTESTUL DE LA BENZINARII - in zilele 17, 18 , 19 IANUARIE - dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADE. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite