Arădenii sunt contra eutanasierii câinilor maidanezi. Primăria are deja un registru de evidență a patrupedelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii maidanezi vor putea fi eutanasiați
Câinii maidanezi vor putea fi eutanasiați

ONG-urile arădene se declară total nemulțumite de votarea  legii câinilor maidanezi, care permite eutanasierea acestora. Membrii acestora refuză opțiunea propusă de lege și optează pentru sterilizare, mai ales că în alte orașe din țară, aceasta a avut efectul dorit.

Decizia Camerei Deputaților, care după numeroase amânări, a adoptat legea ce dă posibilitatea autorităților publice locale de a opta pentru eutanasierea câinilor fără stăpân, a stârnit controverse în rândul arădenilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, autoritățile locale așteaptă deocamdată ca legea să intre în vigoare, pentru a putea stabili cum vor gestiona situația. În timp ce Primăria Arad nu a luat încă nici o decizie, ONG-urile precum și alte asociații, se arată  indignate de hotărârea luată de deputați.

“Din păcate consider că eutanasierea nu rezolva problema câinilor de pe străzi. Ei provin clar din gospodării, și indiferent dacă cei aflați acum pe străzi vor dispărea, în locul lor vor veni alții. Așa că optez pentru varianta sterilizării. Acest lucru a fost făcut cu succes în alte orașe, precum Oradea sau Lugoj. În Oradea, spre exemplu, din totalul de 3.500 de câini maidanezi, prin sterilizare, numărul acestora a scăzut la aproximativ 350. În alte orașe, unde s-a produs o eutanasiere masivă, situația câinilor fără adăpost, nu s-a rezolvat deloc”, a precizat Claudiu Cristea, președintele ONG-ului “Mișcarea Arădeană”.

Potrivit Primăriei Arad, funcționează deja un regulament local în care este municipalitatea încearcă să țină o evidență a câinilor maidanezi, datele provenind de la medicii veterinari arădeni.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite