Arădenii sunt aşteptaţi pe data de 7 mai să participe la un marş al bicicliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an la Arad va fi organizat un marş al bicicliştilor. În spatele acestei acţiuni se află Alternativa Civica Arad, care doreşte să aducă şi o noutate. „Marşul Bicicliştilor“ este un eveniment destinat tuturor arădenilor care doresc sa susţină initiaţiva realizării pistelor pentru biciclişti în municipiul Arad.

Anul acesta, marşul este programat pentru ziua de 7 mai, şi se va realiza tot sub sloganul „Daţi Aradului piste pentru biciclişti”.

„Ca o noutate, vom depune o solicitare la Primaria Municipiului Arad şi la Poliţia Rutieră a municipiului Arad pentru a aproba oficial circulaţia bicicletelor pe partea dreaptă a trotuarelor mai late de 2 metri. Apreciem ca prin asta traficul pietonal nu va fi perturbat, iar siguranţa bicicliţştilor în trafic va creşte“ spun cei de la Alternativa Civică Arădeană.

Partenerul principal al Alternativei Civice Arădene în acest proiect este Consiliul Local Civic.

„La 12 luni după ce peste 1.000 de biciclişti au ieşit în stradă să solicite urgentarea realizării acestor piste, în municipiu s-au realizat zero metri. Există însă proiecte care vizează cartierul Aradul Nou, dar şi un proiect în colaborarea cu administraţia locală din Gyula (Ungaria), referitoare la realizarea unor studii pentru amenajarea pistelor“, mai spun organizatorii.

Alternativa Civică Arad propune un traseu pentru „Marşul Bicicliştilor care să cuprindă platoul din faţa Palatului Administrativ (pornire), Bulevardul Revoluţiei, Calea Lipovei, Calea Radnei, sensul giratoriu Selgros, str. Petru Rareş, sensul giratoriu Praktiker, Calea Aurel Vlaicu, sensul giratoriu Expo Arad Internaţional, Calea Victoriei, str. Andrei Şaguna, cartierul Alfa, Teatrul de Stat, Casa de Cultura a Sindicatelor (sosire).

Organizatorii mai spun că la acest marş pot participa toţi arădenii, fără restricţie de vârstă.

Fiecare participant trebuie să aibă bicicleta echipată pentru circulaţia pe drumul public.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite