Arădenii sun aşteptaţi în faţa Palatului Administrativ pentru a se prinde în Hora Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii sunt aşteptaţi peste câteva ore să sărbătorească Unirea Mică în centrul oraşului, în faţa Palatului Administrativ, unde Primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Instituţia prefectului au pregătit un program comemorativ.

Manifestările vor începe la ora 9.00, cu intonarea imnului de stat, după care IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, va rosti o rugăciune de binecuvântare.

La ora 9.15 este programat un scurt moment de rememorare a celor ce s-au întâmplat în ziua de 24 ianuarie 1859, precum şi o explicaţie a semnificaţiei zilei de 24 ianaurie, prezentate de muzeograful Bogdan Ivaşcu.

În jurul orei 9.20 va avea loc un spectacol folcloric susţinut de orchestra şi soliştii Amsamblului Rapsozii Zărandului şi Ansamblul folcloric din Vladimirescu.

La finalul programului, atât organizatorii cât şi arădenii prezenţi la acea oră în faţa Palatului Administrativ vor fi invitaţi să joace hora Unirii.

image

La 24 ianuarie 2011 se împlinesc 152 de ani de la Adunarea Electivă a Ţării Româneşti care s-a pronunţat pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizându–se Unirea Principatelor Române.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite