Arădenii s-au pus pe furat arborii şi arbuştii plantaţi în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii s-au pus pe furat arbori şi arbuşti din parcuri. Reprezentanţii Primăriei spun că zeci de arbori şi arbuşti ornamentali, plantaţi, anul trecut, în diferite zone din municipiul Arad, au fost furaţi, iar în unele cazuri hoţii au luat chiar şi aracii de susţinere ai acestora.

Aceştia spun că cele mai multe furturi au fost înregistrate în Parcul Europa, de unde au fost sustraşi atât arbori, cât şi flori.

Astfel, au fost furaţi toţi cei 13 arbuşti de magnolii plantaţi.

De asemenea, din 28 de gutui japonezi plantaţi anul trecut, 23 au fost furaţi. Totodata, au mai fost furaţi 3 arbori din specia cornus florida (un arbore relativ pitic care infloreşte), acestia fiind sustraşi imediat după plantare.

Au mai fost furaţi şi 15 bucăţi de arbori din specia fotinia (arbore care are forma unui palmier).

„Cel mai probabil, furturile au avut loc pe timpul nopţii, când zonele nu sunt frecventate de cetăţeni”, spune Corina Draghici, purtator de cuvânt al Primariei Arad.

Reprezentantii administraţiei locale au anunţat că vor fi achizitionaţi alţi arbori şi arbuşti, care vor fi plantaţi în locul celor care au fost furaţi.

Arbori în loc de plopi


Aceştia mai spun că în Parcul Europa, în locul plopilor îmbătrâniţi, care au fost scoşi dupa ce în toamnă au fost tăiaţi pentru că exista pericolul să se rupă şi să cadă se vor planta arbori şi arbuşti cu valoare peisagistică şi ecologică.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite