Arădenii renunţă la mirosul de brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina spune că brazii artificiali sunt la mare căutare printre arădeni
Cristina spune că brazii artificiali sunt la mare căutare printre arădeni

Mai ieftini şi mai rezistenţi decât cei naturali, brazii din plastic vor umple în acest an casele arădenilor. Puşi în vânzare în marile magazine încă de acum două săptămâni, brazii ecologici se dovedesc a fi mai tentantanţi decât cei naturali.

Una dintre explicaţiile date de cumpărători este legată de preţul ceva mai mic al acestora şi de posibilitatea de refolosire şi în anii următori. Preţul brazilor de Crăciun a ajuns destul de piperat în ultimii ani, astfel încât un brad micuţ şi rar va ajunge în această iarnă şi la 120 de lei.
Acest lucru este confirmat chiar de către comercianţii care se pregătesc să umple pieţele de frumoasele podoabe de Crăciun. La rândul lor, hipermarketurile din oraş au scos la vânzare sute de brazi din plastic, de diferite mărimi, cu beculeţe sau fără, astfel încât fiecare cumpărător să plece mulţumit de alegerea făcută.

Modele şi preţuri diferite
„Avem brazi clasici, verzi, care pornesc de la jumătate de metru, cu preţ de 30 de lei şi pot să ajungă la 205 lei la o înălţime de 1,5 metri. Brazii transparenţi cu luminiţe sunt ultima modă din acest an şi costă aproximativ 90 de lei, la un metru”, a declarat Cristina Lazăr,  reprezentant marketing în cadrul unui hipermarket din Arad.
Brazii albi sunt ceva mai scumpi, dar comercianţii îi consideră ca fiind un moft. Preţul unui brad alb care nu depăşeşte un metru ajunge la 100 de lei. Gusturile diferă de la om la om, iar dacă unii nu au de gând să lase brazii naturali în favoarea celor artificiali, alţii spun că ar opta pentru unul artificial pentru că este mult mai ieftin şi nu au bătăi de cap să îl caute pe cel „perfect”. „În fiecare an ne-am chinuit să căutăm un brad natural care să ne încânte privirea, dar anul acesta vom alege cu siguranţă unul artificial”, şi-a explicat alegerea Eduard Farcaş din Arad.

Brazi scoşi la închiriat de Crăciun
Ultima tendinţă din această iarnă este închirierea brazilor artificiali. Mai multe companii îşi fac reclamă pe internet că oferă cea mai bună afacere în pragul Crăciunului. „Brad frumos, excelent împodobit de către specialişti, la doar 100 de euro, pentru doar o lună de zile”, aşa sună câteva anunţuri postate pe anumite site-uri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite