Arădenii pot evita pierderile de apă dacă respectă câteva reguli de bază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare locatar poate evita pierderile de apă, dar şi diferenţele care apar între contorul de branşament şi contorul individual. Cel puţin de această părere sunt reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA).

Aceştia spun că trebuie respectate câteva reguli simple. Vicepreşedintele uniunii, Vasile Arion, susţine că primul pas ce trebuie făcut pentru evitarea unor surprize neplăcute constă în întreţinerea, repararea şi etanşarea instalaţiilor interioare (conducte, robinete, vase WC) şi din subsolul blocului, în vederea eliminării pierderilor.

O altă operaţiune care trebuie făcută constă în verificarea apometrelor pentru depistarea corectitudinii modului de instalare şi funcţionare şi a integrităţii sigiliilor.

„Trebuie spus că folosirea noii generaţii de baterii, care datorită sistemului încorporat de economisire a apei, reduce cu până la 30%  consumul şi  folosirea chiuve¬te¬lor economice reprezintă o modalitate prin care se poate scădea semnificativ valoarea facturii. Pentru a elimina eventualele diferenţe care pot apărea, efectuarea citirii contoarelor individuale trebuie făcută în concordanţă cu data citirii contorului de branşament”, spune vicepreşedintele. De asemenea, acesta spune că apometrele individuale trebuie înlocuite după zece ani.

„Adunarea generală a asociaţiei trebuie să elaboreze un regulament propriu de repartizare a consumurilor de apă regulament ce urmează a fi introdus ca parte distinctă în statutul asocia¬ţiei. În acest regulament se va detalia modul de calcul în toate situaţiile posibile, diferenţele înregistrate în cursul consumului, a pierderilor, a scurgerilor accidentale, golirilor de intalaţii, consumurile comune pentru activităţi gospodăreşti, defecţiunile şi desigilările apometrelor, furturile sub orice formă. Mai trebuie avut în ve¬dere că prezenţa impurităţilor de orice fel trebuie sesizată furnizorului, iar citirea apometrelor trebuie să se facă cu doi submultipli”, mai spune Vasile Arion.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite