Începând de astăzi, arădenii nu mai au voie să intre cu autoturismele în cimitire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai afectaţi de decizia oficialilor sunt persoanele vârstnice şi cele care nu se pot daplasa. Pentru că au investit prea mulţi bani în trotuare, reprezentanţii Gospodăriei Comunale au interzis accesul autoturismelor în cimitire.

Începând de astăzi, arădenii care vin în vizită la rudele, prietenii sau cunoştiinţele înmormântate în unul din cimitirile din oraş, îşi vor lăsa maşina la intrare. Acest lucru se datorează unui nou regulament implementat de conducerea Gospodărie Comunale, prin care s-a interzis accesul autoturismelor în astfel de locaţii.

“În ultima perioadă mai mult de jumătate din aleile cimitirelor s-au distrus din cauza maşinilor care intră zilnic până în faţa mormântului. Pentru că am investit aproximativ o sută de mii de lei în trotuare, nu mai suntem de acord ca maşinile să pătrundă în cimitire”, a declarat Mărioara Junjan, director la Gospodăria Comunală Arad.

Să se elimine cerşetoria

De cealaltă parte, arădenii se arată nemulţumiţi şi spun că cei mai afectaţi vor fi cu siguranţă bătrânii sau persoanele cu handicap. “Nu mi se pare corectă decizia. Am impresia că ni se interzice pur şi simplu dorinţa de a fi alături de persoanele decedate. Pentru unii dintre noi, maşina este singurul mijloc de transport, unul vital chiar”, spune Radu Matei din Arad. Regulamentul intră în vigoare de astăzi şi vizează toate cimitirele arădene aflate în subordinea Gospodăriei Comunale. Este vorba despre cimitirul Eternitatea, Pomenirea, Gai şi Mureşel.

“Cred că cei în măsură ar trebui să fie preocupaţi de curăţenia din cimitire care lasă de dorit. O altă problemă ar fi cerşetorii care ne dau bătăi de cap atunci când venim să aducem un buchet de flori sau să aprindem o lumânare pentru sufletul celor dragi”, a spus un alt arădean, Ovidiu Bandur.

Citat: “Portarii care vor permite accesul mașinilor în cimitire vor fi penalizați din salar”, Mărioara Jujan.

Preoţii au voie cu maşinile în cimitir

Potrivit conducerii Gospodăriei Comunale, preoții care au contract cu instituţia, vor putea intra cu maşina în cimitire. “Au acces și cei de pompe funebre când vin la vreo înmormântare. Am încercat să implementăm regula încă de la Paştele Morţilor, însă de astăzi nimeni nu va mai fi iertat”, a adăugat Mărioara Jujan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite