Arădenii au mers astăzi la biserică ca să-l sărbătorească pe Sfântul Ştefan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii au început ziua la biserică
Credincioşii au început ziua la biserică

Ortodocşii şi catolicii din Arad l-au sărbătorit astăzi pe Sfântul Ştefan. Încă de la primele ore ale dimineţii, în ciuda ploii torenţiale de afară, credincioşii au luat drumul bisericilor. În locaşurile sfinte, arădenii au aprins lumânări pentru odihna celor morţi şi s-au rugat pentru sănătatea viilor.


„Obişnuiesc să vin la Biserică în fiecare duminică, dar astăzi a fost o zi cu totul specială. Mă şi numesc Ştefania aşa că am venit împreună cu familia să ne rugăm şi să ascultăm sfânta slijbă”, a declarat Ştefania Badea din Arad.


Obiceiuri păstrate sute de ani


Numele Ştefan sau Stephanos este de origine grecească şi înseamnă „coroană”, „ghirlandă” sau „cunună”, cu care erau răsplatiţi învingătorii. Peste 400.000 de români poartă acest nume şi îşi aniversează onomastica astăzi.
Odată cu Naşterea Domnului, în zilele de Crăciun, sunt prăznuiţi şi o serie de sfinţi ai Bisericii, martiri care s-au remarcat şi la sute de ani după naşterea lui Iisus. Unul dintre aceştia este Sfântul Apostol şi întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, ucis cu pietre. Conform tradiţiei populare româneşti, în ziua de Sfântul Ştefan flăcăii ieşeau pe cai şi traversau pârâul şi întâlneau fetele, care îşi scăldau picioarele în apele acestuia.

Credinţă
Arădenii au aprins lumânări pentru odihna celor morţi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite