GALERIE FOTO Arădenii care au plecat în expediția „O inimă pentru Asia” sunt blocați în Kazahstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii au întâmpinat din nou probleme
Arădenii au întâmpinat din nou probleme

Arădenii care au plecat în expediția „O inimă pentru Asia” întâmpină noi probleme. Traseul stabilit de aceștia în România a trebuit să fie modificat temporar, deoarece ambasada Turkmenistanului nu le-a acordat viza turistică.

Ca urmare, cei patru vor trebui să ocolească 2500 de km, trecând cu bacul din Kazahstan în Azerbaijan și de acolo continuând traseul în forma de inimă prin Iran. Momentan aceștia sunt blocați în portul AKTAU de la Marea Caspică până vor primi viza de transit pentru Azerbaijan. Pe lângă kilometri parcurși în plus, membrii expediției vor trebui să cheltuie aproximativ 1500 de euro pentru acest ocol.

„Suntem în Aktau, frumos și scump port la Caspica. Am depus actele pentru viza de tranzit de Azerbaidja, pe care o primim în 3-4 zile. Nu există vapor direct spre Iran, deci trebuie să mergem roata Azerbaijan-Iran. Mamă, cât îi putem «critica» în gând pe cei din Turkmenistam pentru că ne-au încurcat rău de tot!! Auzi, să nu ne dea ei viză turistică! fără motiv să ne refuze!!!. Am fi mers frumos pe lângă munții dintre Kazahstan și China către sud, la Alma-Ata să luăm viză la consulatul de acolo, apoi treceam scurt în Uzbekistan-Turkmenistan-Iran… vedeam sudul frumos al Kazahstanului, fostul Drum al Mătăsii ,orașe vechi, munți, chiar și vârful unde s-a găsit ceva lemn vechi și se presupune că ar fi resturile Arcii lui Noe!!!..și muulte altele…ce prostie, să nu ne dea viză…. Așa ratăm checkpointurile din sudul Kazahstanului, Turkmenistan și trebie să ocolim 2000 km pe Caspica și Azerbaidjan pentru a putea relua checkpointurile din Iran și implicit train plus, bacuseul inimii….”, au postat cei patru pe Facebook, în urmă cu câteva zile. 

Click pe poză pentru Galerie Foto!

Expeditie arădeni Expediție arădeni Expediție arădeni

În expediția lor, cei patru arădeni au avut parte de câteva aventuri neplăcute. Astfel, după ce s-au rătăcit în deșertul Gobi, arădenii au trebuit să treacă un râu prea adânc pentru mașinile cu care au plecat, iar consecințele au fost grave. Cei patru arădeni își propun să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă expediție în formă de inimă. Ei au plecat în expediție acum o lună și câteva zile. Cei patru arădeni sunt: Marcel Vladuţoiu – conducătorul expediţiei,  Silveriu Perjariu – mecanic auto,  Magocs Eugen – pasionat off-road  şi Adrian Moldovan, jurnalist.

Arădenii au plecat în expediția „România – o inimă pentru Asia“ în data de 3 august și urmează să se reîntoarcă în 3 octombrie.
Expeditia este organizată de Hard Enduro Club Arad, o asociatie non-profit alcătuită din pasionati de motoare si natură. Adresa de facebook unde puteti comunica cu cei patru este „Romania - O Inimă Pentru Asia”.




Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite