Arădenii au fost informaţi cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii au primit sfaturi cum să se ferească de virusul HIV/SIDA
Arădenii au primit sfaturi cum să se ferească de virusul HIV/SIDA

Semnificaţia zilei de 1 Decembrie nu a trecut neobservată de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASPC).

Având în vedere că astăzi se sărbătoreşte şi ziua mondială de luptă împotriva SIDA, Asociaţia Română  de voluntari Anti-SIDA din Arad, împreună cu DGASPC Arad, au explicat arădenilor care sunt modalităţile prin care îi pot sprijini şi înţelege pe cei care trăiesc cu virusul HIV în sânge. Prin acţiunile întreprinse, mai mulţi arădeni au primit pliante şi au fost informaţi cât de important este să se ferească de această boală, iar în cazul în care vor avea şansa să cunoască oameni infectaţi, să nu-i ignore.

De asemenea, tot în această perioadă, reprezentanţii DGASPC Arad sunt implicaţi în desfăşurarea unui program de informare şi prevenire a infectării cu virusul HIV/SIDA. Proiectul vizează mai multe persoane din întreg judeţul şi constă în manifestări, concerte, concursuri care să arate importanţa implicării în ajutorarea şi nediscriminarea persoanelor care trăiesc cu acest virus. 

“De asemenea, DGASPC marchează în această zi și  cea de a 21-a aniversare a Zilei Mondiale Anti-SIDA, astfel că evenimentele derulate de organizația arădeană țin să informeze și sensibilizeze comunitatea locală privind prevenirea infectării cu HIV/SIDA și alte infecții cu transmitere sexuală (ITS)”, a declarat Paul Costin, inspector în cadrul DGASPC Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite