Arad: Arădenii merg peste hotare în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea Aradului de frontiera maghiară i-a făcut pe arădeni să prindă gustul escapadelor de două zile.

Ofertele de weekend se bucură de succes în rândul arădenilor. Oamenii profită de fiecare ocazie pentru a vizita şi a se recrea într-una din marile capitale ale Europei. Firmele de turism s-au orientat şi oferă posibilitatea petrecerii a două zile peste graniţă la sfârşitul fiecărei săptămâni.

„Budapesta, Viena şi Praga sunt cele mai solicitate locaţii. Se ajunge relativ repede, iar preţul e considerat acceptabil”, a explicat Mariana Mihuţ, agent de turism. Ofertele agenţiilor includ transportul, cazarea, plus un ghid pregătit să prezinte obiectivele turistice din fiecare locaţie.

Praga, Budapesta sau Viena

„Am fost deja de trei ori la Viena în acest an. Am vizitat tot ce era de vizitat, ultima dată am plecat doar să uit de ce se întâmplă în România, să-mi amintesc ce înseamnă de fapt o ţară civilizată”, a mărturisit arădeanul Ervin Kiss. Capitala Austriei are foarte multe de oferit, arădenii fiind deja familiarizaţi cu Parlamentul, Catedrala Sf. Ştefan, Palatul Schonbrunn sau Opera.

Praga, „Oraşul de aur”, are la fel de mare căutare, cu un plus datorită boemiei desprinsă din secolele trecute. Budapesta e cea mai apropiată destinaţie de weekend, fiind la cel mult 4 ore de mers pe autostradă. „De când se iese din ţară doar cu buletinul, afluenţa a crescut”, a observat Marcel Maghici, şofer la o firmă de transport.

Sesiuni de shopping

Arădenii spun că s-au obişnuit deja să-şi facă şi cumpărături atunci când îşi petrec weekend-ul în străinătate. „Nu e vorba de snobism. Dacă mi se oferă ocazia, de ce să refuz? Am găsit haine de calitate mult superioară celor de la noi, la un preţ foarte bun”, a specificat Radu Rusu. Un sejur la Budapesta începe de la 160 de lei şi ajunge până la 39 de euro şi 95 de lei. Praga poate fi vizitată pentru 79 de euro şi 250 de lei, iar Viena e cifrată la 75 de euro şi 220 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite