Arad: Arădenii aşteaptă tramvaiul încă 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia mijloacelor de transport pe şine pe tronsonul Podgoria – Boul Roşu se va relua după şase luni de stagnare. Noile linii de tramvaie au fost deja montate, iar acum se lucrează la staţiile aferente şi la legarea diferitelor tronsoane.

Arădenii ar putea beneficia de la sfârşitul acestei luni de tramvaie în zona centrală a oraşului, după luni întregi de şantier şi lucrări febrile. „Conform graficului de lucrări, în cea de-a doua etapă a proiectului BERD, la finele acestei luni încercăm să finalizăm traseul Podgoria – Boul Roşu, astfel încât circulaţia tramvaielor să fie reluată din luna decembrie”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad.

Redeschiderea circulaţiei, bucuria călătorilor
Darea în folosinţă a noii linii de tramvai aduce cu sine şi modificarea amplasamentelor staţiilor aferente acestui mijloc de transport în comun. „S-a avut în vedere amplasarea staţiilor după semafoare, astfel ca la plecarea din staţii tramvaiele să aibă undă verde şi să nu mai zăbovească la semafoare”, a explicat Corina Drăghici. Astfel, cele două staţii de tramvai din zona Palatului Administrativ vor fi practic schimbate între ele ca amplasament pe cele două direcţii de deplasare.
În ceea ce priveşte staţia de tramvai de la intersecţia cu strada Andrei Mureşanu, ea va fi desfiinţată datorită distanţei foarte mici existente între locaţia aceasta şi noua staţie de la Podgoria. Reluarea circulaţiei tramvaielor în zona centrală a oraşului este de natură să bucure pe toată lumea, de la călători, la reprezentanţii Companiei de Transport Public, şi chiar la şoferi.

Pierderi pentru Compania de Transport în Comun
„Facem slalom printre maşinile parcate, neexistând staţii special amenajate”, a declarat Marcel Varjas, un arădean care călătoreşte zilnic cu mijloacele de transport în comun. La rândul său, directorul adjunct al Companiei de Transport în Comun, Petru Cuvineanu, a declarat că transportul călătorilor cu autobuze prin centrul Aradului se face gratuit, ceea ce aduce pierderi mari societăţii. „Noi avem în orele de vârf şase autobuze în zona centrală şi în restul timpului, câtre patru pe traseu, în permanenţă”, a explicat  directorul, care a adăugat că în mod normal pe ruta centrală erau zilnic 35.000 de călători în tramvaie. Şoferii arădeni sunt mulţumiţi să scape de autobuzele din trafic care de cele mai multe ori blochează complet câte o bandă de circulaţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite