Arad: Arădenii preferă schiul în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii preferă schiul în străinătate
Arad: Arădenii preferă schiul în străinătate

Vacanţele de iarnă ale arădenilor se desfăşoară de ani buni la schi în Austria şi, mai nou, în Slovacia.

Chiar dacă este criză, pentru împătimiţii sporturilor de iarnă o săptămână de schi este obligatorie în sezonul rece.

Contra unor sume cuprinse între 400 şi 700 de euro, doritorii pot să închirieze un apartament complet utilat şi mobilat, cu două dormitoare în apropierea pârtiilor de schi din Austria.  „De ani de zile mergem în Austria la schi şi întotdeauna ne rezervăm cazarea pe cont propriu în astfel de apartamente. Ne autogospodărim şi ieşim foarte bine, mai ales că mergem în gaşcă de opt persoane“, a declarat Anca Mladin, o arădeancă.

În ultimii doi ani, şi munţii Tatra au devenit o destinaţie de vacanţă pentru arădenii ce practică schiul. Chiar dacă oferta nu este la fel de completă şi condiţiile nu sunt la acelaşi nivel ca în Austria, mulţi arădeni  optează pentru pârtiile din Slovacia. „Am fost anul trecut acolo un weekend, să vedem cum e. «Industria» schiului nu e nici pe departe la fel de performantă ca în Austria, dar oamenii sunt calzi şi preţurile mai mici“, susţine Mircea Rada, un alt arădean pasionat de schi.

Oferte adaptate

Şi agenţiile de turism încearcă să-şi adapteze oferta perioadei dificile. „Avem pachete speciale pentru Revelion. Ne-am axat pe perioada asta pentru că am primit mai multe solicitări decât pentru vacanţe la începutul anului viitor. Avem pachete de la 445 de euro de persoană în Austria, cu demipensiune şi cu masa de Revelion inclusă pentru săptămâna cu trecerea dintre ani“, a declarat Florina Lascu, agent de turism.

Oferte pentru iarnă

Dacă în Austria preţul pentru un apartament cu două dormitoare este 400 de euro, ofertele slovacilor sunt la 26 de euro pe zi în hotel de trei stele şi cu demipensiune. În ceea ce priveşte permisul de schi, cel slovac este la jumătate de preţ.

Mergem și anul acesta în Austria în apartament complet mobilat și utilat.
Anca Mladin, arădeancă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite