Arad: Arădenii sărbătoresc două oraşe înfrăţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii sărbătoresc două oraşe înfrăţite
Arad: Arădenii sărbătoresc două oraşe înfrăţite

Cele două oraşe sunt înfrăţite, iar oraşul maghiar va deveni în anul 2010 capitală culturală europeană.

În cadrul manifestărilor organizate de autorităţi pentru a marca Zilele Aradului, care vor avea loc în perioada 17-23 august, va avea loc marţi Ziua oraşului maghiar Pécs.

„Suntem înfrăţiţi cu Pecs şi avem o serie de proiecte comune. Prezentarea celor de la Pécs în cadrul Zilelor Aradului este bine venită cu atât mai mult cu cât în data de 18 septembrie Aradul a fost invitat să se prezinte la vecinii maghiari. De altfel, noi vom fi foarte activi şi anul viitor la Pécs, capitală culturală”, a explicat viceprimarul, Levente Bognar.

Spectacole şi expoziţii

Ziua va debuta cu vernisajul expoziţiei Studioului Independent de Arte Plastice IH al Centrului de Tineret din Pécs, urmat de un concert de cameră al Orchestrei de Coarde din oraşul maghiar. Acestea vor avea loc la sala Clio, de la ora 16.00.
Mai apoi, la  Teatrul Vechi arădenii vor putea viziona un music hall, „Strigă pentru iubire!”, variantă de cameră, despre viaţa Sfintei Tereza din Calcutta, spectacol realizat de Studioul Szivárvány din Pécs.

De la ora 20.30, iubitorii de teatru sunt invitaţi în incinta Teatrului de Marionete Arad pentru  spectacolul „Caii la fereastră (Lovak az ablakban)” de Matei Vişniec, un spectacol în avanpremieră, coproducţie a Teatrului de Cameră „Aradi Kamaraszínház” şi a Teatrului Harmadik din Pécs.

Un alt punct de atracţie va fi târgul de produse artizanale şi degustările de vinuri din zona Pécs, organizate în parcul Eminescu. Ziua se va încheia în Parcul Reconcilierii cu un concert al formaţiei Kaszás-Katona Akusztik Band, un spectacol de teatru dar şi dansuri populare maghiare.

Titicar turistic în Parcul Reconcilierii

Cu ocazia Zilelor Aradului, traseul titicarului, a trenuleţului turistic, a fost modificat astfel încât acesta să aibă o staţie şi în Parcul Reconcilierii. Cele mai numeroase evenimentele din Ziua oraşului Pecs sunt concentrate în acest parc care găzduieşte monumentul „Ungaria Milenară”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite