Arad: Arădenii, prea săraci pentru all-inclusive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetele de vacanţă în Turcia sau în Grecia se vând tot mai greu în ultima perioadă.

Agenţii de turism se plâng de lipsa clienţilor, care în aceeaşi perioadă a anului trecut deja îşi programaseră concediile.

Ofertele pentru weekend-uri de relaxare sau pentru concedii în toată regula ale agenţiilor de turism din Arad pot fi considerate drept tentante, însă arădenii nu se înghesuie să plece departe de casă în acest an. Dacă anul trecut agenţii vindeau pachetele turistice ca pâinea caldă, în anul crizei concediile în Turcia sau Grecia au devenit prea scumpe pentru arădeni.

„Nu am avut încă programări de vacanţe all-inclusive, cu toate că în lunile mai-iunie preţurile erau ceva mai mici la aceste servicii. Arădenii preferă sejururile demipensiune, cu mic dejun inclus. Cele mai căutate hoteluri sunt cele de două şi trei stele, pe litoralul românesc şi în Grecia”, a declarat Claudiu Mihnea, manager la o agenţie de turism din Arad.

„Mai bine la casa de la ţară”

Vacanţele ultra-all-inclusive demonstrează că până şi limita de sus a luxului poate fi depăşită. Băuturi străine, servicii de spălat-călcat, internet, minibar aprovizionat zilnic, acces la centru SPA şi programe de divertisment pentru oaspeţii hotelului – aşa arată o vacanţă pentru cei cu conturi consistente. Mulţi arădeni nu par a fi foarte interesaţi de o vacanţă de acest gen.

„Nu aş merge într-un astfel de concediu. Sunt bani aruncaţi aiurea. Plătesc o vacanţă la un hotel. Într-adevăr, am parte de toate serviciile posibile, însă asta presupune să stau 24 de ore din 24 doar în incinta hotelului. Nu aş da niciodată bani pe o astfel de vacanţă. Mai bine mă duc la casa de la ţară unde e linişte, aer curat şi aproape gratis”, a spus Claudiu Haş din Arad.

Excursii în afara hotelului

Şi agenţii de turism arădeni sunt de acord cu faptul că zece zile într-un hotel, oricât de luxos, nu ar fi, nu înseamnă un concediu adevărat. „Cele mai frumoase impresii de vacanţă îi aşteaptă pe turişti afară şi este păcat să renunţe la a le descoperi. Un sejur de şapte nopţi, all-inclusive pe litoralul românesc, la un hotel de trei stele, costă 320 euro de persoană, fără transport. Preţul poate creşte în funcţie de numărul de stele ale hotelului. Pentru un sejur în Bulgaria, de exemplu, şapte nopţi la un hotel de patru stele cu all-inlcusive, preţul începe de la 350 de euro”, a explicat Mariana Suciu, administratorul unei agenţii de turism din Arad.

Mai bine mă duc la casa de la ţară unde e linişte, aer curat şi aproape gratis
Claudiu Haş, arădean

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite