Arad: Arădenii au falsificat zeci de chitanţe care atestau plata taxei de primă înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 13 chitanţe false au fost depistate în urma verificărilor efectuate cu privire la plata taxei de poluare, respectiv a taxei de primă înmatriculare pentru autovehicule.

În ultimele zile Inspectoratul de Poliţie al judeţului Arad a primit mai multe sesizări cum că, mai mulţi arădeni şi-ar fi falsificat chitanţele de plată a texei de primă înmatriculrae. Astfel, în urma controalelor, pânâ în prezent s-au depistat un număr de 13 cazuri de chitanţe false.

Aceste chitanţe au fost depuse la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Arad pentru a atesta plata taxei de poluare respectiv a taxei de primă înmatriculare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat însă că acestea nu au fost emise de către Trezoreria municipiului Arad iar sumele menţionate în chitanţe nu au constituit vărsăminte la bugetul de stat.

Oamenii legii au controlat până în prezent un număr de 1.505 chitanţe ce atestă  într-adevăr plata taxei de poluare-taxei de primă înmatriculare.
Concomitent, Administraţia Finanţelor Publice a municipiului efectuează şi o verificare suplimentară având ca scop prevenirea acestor situaţii. „Prin această acţiune se solicită clasificarea cazurilor în care autovehiculele au fost înmatriculate, urmând apoi a fi verificate documentele de plată a taxei de poluare”, a declarat Călin Arusti, purtător de cuvânt în cadrul Finanţelor Publice Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite