Arad: Arădenii se refac după furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii se refac după furtună
Arad: Arădenii se refac după furtună

Solicitări de intervenţii s-au făcut pe bandă rulantă atât la Enel, cât şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Vijelia şi ploile de ieri au blocat judeţul Arad. Circulaţia pe Drumul Naţional 7 a fost întreruptă aproape o oră, după ce un copac a căzut în localitatea Bârzava. Drumarii au mai numărat zeci de  indicatoare rupte între Păuliş şi Sâmbăteni, dar şi un copac căzut pe firele de curent la Nădlac.

Mii de oameni au fost lăsaţi în beznă

Aroximativ 5.000 de localnici din Pecica au rămas fără curent aproape patru ore. „S-a rupt un stâlp de iluminat şi am rămas fără energie. Am sunat la Electrica şi au venit imediat”, a declarat primarul localităţii, Petru Antal.

„În judeţul Arad, a rămas nealimentată parţial o linie electrică aerienă şi 10 posturi de transformare. Au fost afectaţi locuitorii din 6 unităţi administrativ teritoriale. Cele mai afectate au fost comunele din valea Mureşului“, a declarat Florentina Bujor, purtătorul de cuvânt al Enel. Tot fără curent a rămas ieri şi Cartierul Verde, de la ieşirea din Arad înspre Oradea. În această dimineaţă nu mai sunt probleme în nicio zonă a judeţului.

Blocaj din cauza pomilor

Şi în municipiul Arad, vijelia a făcut pagube. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ a anunţat că mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe străzile Iustin Marşieu, Oituz, Episcopiei, Octavian Goga şi Vasile Goldiş. „Pompierii şi serviciul utilitar ale Primăriei Arad au intervenit ca să elibereze zonele blocate. Un echipaj al ISU a fost chemat şi la Palatul Cultural, unde pompierii militari au intervenit cu autoscara mecanică pentru îndepăratarea unei bucăţi de tablă, ce s-a desprins şi stătea să cadă”, a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite