Arădenii simt criza doar la figurat. Cât investeşte o familie pentru Revelion.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru un Revelion românesc per total s-a cheltuit 230 de lei
Pentru un Revelion românesc per total s-a cheltuit 230 de lei

Când spui Revelion, te gândeşti la mese întinse, fie la restaurant, fie acasă. Pentru cei care vor mai mult decât un simplu dezmăţ în noaptea dintre ani, astfel încât băutura să nu fie meniul principal, Revelionul înseamnă timp pierdut în magazine şi bani.

Şi pentru că Noul An vrem să ne prindă cu masa şi frigiderul plin, cum ne stă nouă românilor bine, cu două zile înainte de ultima zi din an începem crizele şi fuga după mâncare. După ce tot anul ne-am plâns de salarii mici şi de foame, majoritatea reuşim să aruncăm cu bani pentru o singură noapte, doar pentru a ne satisface poftele.

Coşul de Revelion în 2010 a costat în medie 200 de lei de familie. Asta, pentru cei care nu au vrut mese întinse şi mai multă diversitate în idei. „Cu siguranţă, în acest an sărbătorile, inclusiv Revelionul şi pregătirea m-au costat mai mult ca anul trecut. Nu am făcut o sumă exactă , dar luând în calcul cadourile, decoraţiunile şi mâncarea, cred că am cheltuit în jur de 700 de lei în total de sărbători. Pentru Revelion am plătit cam 280 de lei, tot. Iar mâncarea de data aceasta se bazează pe peşte şi fructe de mare. Am încercat să mai diversificăm şi să nu pice prea greu la stomac”, spune Cosmin Farcaş, unul dintre arădenii care a ales să petreacă acasă de Revelion.

În cei 280 de lei alocaţi ultimei zi din an, a intrat şi băutura: un Jack Daniels, 50 de lei, bere, 25 de lei, şampanie, 15 lei, vin, 14 lei, apă minerală şi sucuri, 25 de lei. Cât priveşte mâncarea, în cazul acesta, bazată pe peşte şi fructe de mare, o pungă de creveţi costă 30 de lei, două caserole mix din fructe de mare, 15 lei, iar tonul mărunţit şi somonul afumat ajung la 50 de lei în total.

Pentru un Revelion românesc, cu fripturi, ţuică, vin, ciorbă şi aperitive, per total s-a cheltuit 230 de lei.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite