Arad: Arădenii concurează cu ungurii la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii concurează cu ungurii la teatru
Arad: Arădenii concurează cu ungurii la teatru

Cea de-a doua săptămână de festival prezintă producţii remarcabile a mai multor teatre din ţară şi străinătate. Şi în următoarele zile, iubitorii de artă vor fi răsfăţaţi cu prezenţe scenice de marcă, dar şi cu o lansare de carte eveniment.

Începutul celei de-a doua săptămâni a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic a adus în faţa publicului actorii teatrului arădean, cu două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu.
Este vorba despre „Turandot”, de Carlo Gozzi, în regia lui Chris M. Nedeea şi de „Tartuffe”, de Moliere, în regia lui Dan Vasile. Următoarele zile vor prilejui întâlniri cu producţiile montate în teatrele din aceste oraşe.

Axa Craiova, Pecs şi Bucureşti
Miercuri, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova le propune arădenilor iubitori de teatru o viziune regizorală curajoasă asupra textului lui Eugene Ionesco, „Scaunele”.
„Punerea în scenă a regizorului Kincses Elemer, sub o scenografie condensată până la simplificare a Klarei Labancz, reuşeşte să dea prospeţime notorietăţii cea predispusă la uzură”, a spus criticul Horia Dulvac despre spectacolul celor din Craiova. Joi, Teatrul Naţional din Pecs, Ungaria, instituţie parteneră a teatrului arădean, va urca pe scenă cu spectacolul „Puştiul”, în regia lui Baliko Tamas.
„Leonce şi Leona”, piesa cu care Teatrul de Comedie din Bucureşti intră în festival vineri, este una dintre cele mai aşteptate, dovadă fiind faptul că încă de la finele săptămânii trecute, toate biletele disponibile au fost vândute.

Volum eveniment
Un alt reper important al festivalului este lansarea volumului „Mişcarea Teatrală arădeană după înfăptuirea Marii Unirii”, al profesorului Lizica Mihuţ, lansare ce are loc vineri de la ora 11.00.

Music hall, pe scena din Arad
Spectacolul „Puştiul”, pus în scenă de Teatrul Naţional Pecs din Ungaria, este o premieră în cadrul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, fiind un music hall de excepţie. Teatrul maghiar, în general, şi cel din Pecs, în special, sunt recunoscute pentru regiile de acest gen, iar „Puştiul” are la bază filmele marelui Charlie Chaplin, mai actuale ca niciodată.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite