Arad: Arădenii îşi renovează apartamentele pe credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii îşi renovează apartamentele pe credit
Arad: Arădenii îşi renovează apartamentele pe credit

Magazinele de bricolaj şi-au diversificat ofertele în încercarea de a atrage cât mai mulţi clienţi noi.

Reprezentanţii magazinelor de specialitate profită de valul de clienţi adus de sezonul amenajărilor şi încearcă prin diverse metode să-şi mărească vânzările. Gresia, faianţa şi parchetul laminat se cumpără vara pe bandă rulantă, mai ales că există posibilitatea unei creditări şi la aceste produse.

Ratele fixe şi dobânda mică îi determină pe ardădeni să facă datorii pe câţiva ani, luându-şi materialele pentru construcţii pe credit. „Cred că oferta de creditare este destul de tentantă. Dobânda anuală efectivă pentru o perioadă de 60 de luni este de 48 la sută. Eu cred că este destul de bună. Bani cash nu avem, aşa că singura alternativă rămân tot creditele”, este de părere Mircea Grec.

Creditele se dau relativ uşor

Reprezentanţii magazinelor de bricolaj spun că în ultimele săptămâni au crescut vânzările la gresie, faianţă, parchet laminat şi la produsele pentru grădinărit. Contractul de credit şi toate formalităţile de finanţare se obţin direct din magazin. Clientul nu trebuie decât să aducă dovada că este angajat şi poate pleca cu produsele dorite în doar câteva ore. Gresia, faianţa şi accesoriile sanitare au cea mai mare căutare, urmate de produsele de pe raionul de grădinărit şi parchetul laminat. Preţurile acestor materiale sunt şi ele fixate în ton cu criza.

Reducerile de până la 30 la sută la fiecare material de construcţii par a fi tentante pentru clienţi. „Mă bucur să văd când sunt reduceri. O să-mi iau câţiva metri de parchet laminat pentru că de mult timp tot vreau să-l schimb. Profit acum pentru  că îl găsesc la preţ redus şi am transport gratuit. O să alegem o variantă de creditare pentru că nu avem bani şi pentru muncitorii care-l montează”, a spus Simona Vancia. Arădenii îşi mai cumpără în rate şi geamuri termopan, uşi metalice sau diverse material de construcţie.

Preţurile sfidează criza
Preţul unei cutii de gresie ori faianţă variază între 25 şi 60 lei. Sunt 12 plăci într-o cutie. Sacii de adeziv se pot cumpăra de la 12 la 20 de lei. Parchetul laminat începe de la 30 le metrul pătrat şi poate depăşi 100 de lei în funcţie de calitate, alură şi nuanţă. Şi de această dată sunt nevoie de accesorii care se găsesc între 15 şi 50 lei un set complet.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite