Arad: Arădenii merg la bal şi la spital în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la cumpărăturile uzuale, la problemele medicale şi petrecerea timpului liber, toate duc la vecini.

 „Prefer să îmi fac cumpărăturile la vecini  pentru că e mai ieftin şi produsele sunt mai de calitate ”, este o declaraţie din ce în ce mai des auzită din gura arădenilor.

Chiar dacă ţara vecină este dată în ultimul timp ca exemplu negativ în ceea ce priveşte problemele cauzate de criza mondială, pare să nu-şi fi pierdut capacitatea de atracţie pentru arădeni. Este deja cunoscută de ani de zile pentru locuitorii din vestul României şi încă funcţionează.

„Este frumos, curat, au apă termală iar serviciile sunt ireproşabile. Au învăţat chiar româneşte pentru noi. Chiar dacă ne costă cam 100 de lei ieşirea, preferăm să venim aici cu cei doi copii decât să mergem în alte locuri unde riscăm să ne îmbolnăvim”, explică Mioara Câlbu, arădeancă.

Şi doctorii sunt mai buni

Profesionalismul medicilor din ţara vecină şi condiţiile din spitalele de acolo sunt motivele invocate de mulţi arădeni care preferă să se trateze acolo. „Am făcut o intervenţie laparoscopică pentru un polip. Am optat pentru Szeged în primul rând pentru că acolo m-au diagnosticat, după ce în ţară am umblat aproape un an la diverşi doctori. M-a costat 300 de euro, bani luaţi pe chitanţă, intervenţia şi spitalizarea de o zi. Despre condiţii nici nu are rost să vorbesc: incomparabile. În Arad, aceeaşi operaţie costă 500 de euro, căci m-am interesat ”, a declarat Camelia Căţean.

Trasee pentru relaxare

Distanţa de la Arad la Szeged este de aproximativ 100 de kilometri, dacă trecerea frontierei se face pe la vama Nădlac. Mulţi arădeni merg însă pentru cumpărături doar până la Mako sau Bătania, adică 60, respectiv 20 de km. Tot la Bătania se află şi cel mai apropiat ştrand cu apă termală. Un alt loc preferat este ştrandul de la Gyula, distanţa din Arad fiind de circa 70 km.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite