Arad: Arădenii vor rechizite ieftine din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arădenii vor rechizite ieftine din Ungaria
Arad: Arădenii vor rechizite ieftine din Ungaria

Sute de arădeni trec zilnic graniţa în Ungaria, de unde se aprovizionează cu rechizite, treninguri şi alte obiecte necesare şcolii.

Unii arădeni îşi pregătesc copiii pentru şcoală la Mako sau la Szeged. În aceste zile, cele mai căutate sunt ghiozdanele, dar şi penarele „all-inclusive“, adică dotate cu creioane colorate, carioci, trusă de geometrie, stilouri şi pixuri. „Merită să cumpărăm din Ungaria ghiozdan, stilouri, pixuri. Aici şi cele de firmă sunt mai ieftine decât la noi şi de calitate mai bună“, ne-a declarat Mioara Bun.

Ea a cheltuit  în Ungaria 14.000 de forinţi (170 de lei) şi susţine că în Arad ar fi cheltuit 300 de lei pentru aceleaşi cumpărături. De peste graniţă se mai cumpără la preţuri modice treninguri şi pantofi sport.

Preţuri mici, oferte bogate

Părinţii care au cumpărat din Ungaria rechizite susţin că preţurile sunt mai mici în ţara vecină, iar ofertele mai bogate.
În Ungaria, un ghiozdan mai ieftin costă 1.500 - 3.000 de forinţi (18 lei – 36 lei), în timp ce în librăriile de cartier din Arad acestea pot fi cumpărate cu preţuri între 42 şi 99 de lei. Un caiet de 48 de file costă în Ungaria între 30 şi 50 de forinţi (0,3-0,6 lei) iar în Arad costă între 0,6 şi 1 leu.

În librăriile din Ungaria, stilourile au preţuri cuprinse între 200 şi 300 forinţi (2,4 lei – 3,6 lei), în timp ce în librăriile din Arad acestea se vând la preţuri de 4,5 lei, 9 lei, 12 lei sau 14 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite