Arad: Arădenii din Şimand au fost preveniţi cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a demarat un proiect de prevenire a arădenilor la riscurile infectării cu HIV/SIDA ori alte infecţii cu transmitere sexuală.

Pe această cale, partenerii implicaţi în proiect au purtat discuţii cu mai mulţi arădeni, au împărţit pliante şi i-au făcut să înţeleagă cum pot preveni îmbolnăvirea cu virusul HIV. Grupul ţintă a proiectului este format din persoane de etnie romă, persoane care practică sexul comercial şi persoane fără adăpost.

image



De curând, organizatorii proiectului s-au deplasat în localitatea Şimand, judeţul Arad unde au organizat o masă rotundă. Întâlnirea a avut ca scop sensibilizarea şi implicarea comunităţii locale, esenţială în sprijinirea grupului ţintă. La întâlnire au participat 25 de persoane, reprezentante a primăriei comunei Şimand, poliţiei, şcolii şi alte persoane considerate resursă pentru beneficiarii serviciului din comuna Şimand.

„Persoanele participante la masa rotundă le-au fost oferite mape conţinând pliantul şi revista serviciului, precum şi materialele informative, în fomat scris”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite