Arădencele prepară gogoşi cu dulceaţă înainte de începerea postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe masa credincioşilor nu lipsesc gogoşile
De pe masa credincioşilor nu lipsesc gogoşile

Bisericile şi mănăstirile din judeţul Arad sunt la această oră pline de credincioşi, care participă la slujbe. Toţi marchează astăzi, Lăsata secului pentru postul Crăciunului. După ce se termină slujbă, cei care păstrează tradiţia merg acasă şi prepară gogoşi cu dulceaţă pentru prinderea postului.

Cele tinere au învăţat  reţeta de la bunici.

,,Bunica mea prepara întodeauna cu o zi înainte de începerea postului gogoşi. Eu am învăţat de la ea şi aşa am păstrat tradiţia”, spune Mirela Cocs.
De asemenea, tot astăzi încep sezătorile. Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului are 40 de zile şi ţine până în ajunul marelui praznic.

Postul Crăciunului a fost rânduit de Biserică pentru pregătirea credincioşilor în vederea întâmpinării marelui Praznic al naşterii Domnului.

El ne aminteşte de patriarhii şi drepţii Vechiului Testament şi de postul de 40 de zile al lui Moise, pe Muntele Sinai, înainte de a primi Legea Decalogului (Cele 10 porunci), scrisă de Dumnezeu pe table de piatră.

Din punct de vedere al alimentaţiei, este un post mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin.

Preoţii arădeni au spus astăzi că în perioada postului, în zilele de miercuri, vineri şi sâmbătă, credincioşii sunt aşteptaţi la toate lăcaşurile de cult unde se pot spovedi şi împărtăşi.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite