Arad: 26 de cazuri de gripă porcină raportate la Arad, după noile recomandări ale ministerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: 26 de cazuri de gripă porcină raportate la Arad, după  noile recomandări ale ministerului
Arad: 26 de cazuri de gripă porcină raportate la Arad, după noile recomandări ale ministerului

În cursul zilei de astăzi, încă un caz de gripă porcină a fost confirmat în judeţul Arad de către Institutul Cantacuzino, dar încă 16 cazuri sunt considerate confirmate pe criterii clinice şi epidemiologice.

”Este vorba despre 16 elevi de la Colegiul Naţional Moise Nicoară, colegi cu pacientul confirmat ieri de către Institutul Cantacuzino şi care în conformitate cu noile reglementări venite de la Minister sunt considerate cazuri confirmate pe criterii clinice şi epidemiologice, adică au simptomeleşi au avut contact cu un caz confirmat”, a explicat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Toţi cei 16 elevi sunt izolaţi la domiciliu şi urmează tratamentul recomandat de medici.

Pentru moment nu se pune problema închiderii unităţii de învăţământ din care provin elevii deoarece toate cazurile sunt în aceeaşi clasă.

”Regula este ca să se înregistreze îmbolnăviri din cel puţin trei clase distincte şi atunci unitatea de învăţământ se închide”, a mai explicat medicul epidemiolog.

Dintre cele 6 probe prelevate ieri la Arad şi trimise la Institutul Cantacuzino spre confirmare, doar una a fost declarată pozitivă. Este vorba despre un coleg de serviciu al primului pacient diagnosticat cu gripă porcină la Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite