Arad: Clienţi puţini pentru paşaport cu numărul diavolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii de la paşapoarte încă eliberează documente în format vechi.
Funcţionarii de la paşapoarte încă eliberează documente în format vechi.

Astfel de acte sunt disponibile de două luni, dar au impresionat în mică măsură . Doar o treime din cei care au solicitat eliberarea unui paşaport în această perioadă au dorit varianta de document biometric.

Cei mai mulţi arădeni preferă în continuare să îşi facă paşapoarte normale, la aproape două luni de la lansarea paşapoartelor biometrice la Arad. Astfel, două treimi dintre cei ce au dorit un paşaport în ultima perioadă, au optat pentru varianta clasică.

Principalele motive pentru care oamenii nu optează pentru noul tip de paşapoarte sunt preţul, ceva mai piperat pentru noua variantă de paşaport, dar şi faptul că astfel de acte nu pot fi eliberate în regim de urgenţă.

Preţ şi timp care alungă arădenii

„A trebuit să îmi schimb paşaportul şi m-am interesat şi de cel biometric. Mi s-a spus că cel biometric durează circa o lună ca să îmi fie eliberat şi costă un pic peste 250 de lei. Am optat pentru paşaportul simplu deoarece mi s-a eliberat în trei zile şi a costat doar 100 de lei”, a declarat Alin Timofte, un arădean.

La rândul său, Maria Buftea, o altă arădeancă spune că a optat pentru paşaportul simplu pentru că : „nu înţeleg ce e cu cele noi, dar am auzit că nu sunt bune”. Chiar dacă sunt mai scumpe şi eliberarea lor durează 30 de zile, paşapoartele electronice au avantajul de a fi valabile timp de cinci ani în cazul persoanelor adulte şi trei ani în cazul copiilor cu vârsta sub şase ani.

„Persoanele care se grăbesc pot obţine un paşaport simplu temporar, cu valabilitate de 1 an. Paşapoartele aflate în uz rămân valabile până la expirare”, a declarat comisar şef de poliţie Ioan Gandă, şef serviciu paşapoarte.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite