Arad: Autostrada Nădlac-Arad este pe masa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii discută astăzi proiectul de hotărâre care permite începerea licitaţiei. După ce săptămâna trecută au fost aprobaţi indicatorii, autostrada primeşte astăzi semnătura guvernului.

Autostrada Nădlac-Arad mai face astăzi un pas înainte în lungul drum printre aprobări, avizări şi finanţări.

Cei aproape 39 de kilometri care ne despart în acest moment de Mako, şi, implicit de legătura cu reţeaua  de autostrăzi europene, se află astăzi în dezbaterea guvernului. Dacă proiectul, în valoare de peste 366 milioane de euro, cu finanţare din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune şi de către Guvernul României, va fi aprobat, Aradul va deveni primul judeţ tranzitat dintr-un capăt la celălalt de o autostradă.


Aradul, primul judeţ tranzitat de autostradă


 „Odată cu aprobarea hotărârii de guvern putem începe procedurile de licitaţie chiar din zilele următoare. Se va licita atât proiectarea, cât şi construcţia tronsonului Nădlac –Arad şi, în paralel, vom lucra şi la exproprieri, astfel încât să câştigăm timp”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Din banii alocaţi pentru autostradă se va realiza drumul de legătură cu oraşul Nădlac, în lungime de 5,9 kilometri. „Celelalte legături cu autostrada, cum este cazul oraşului Pecica, vor fi făcute din fonduri proprii sau alte fonduri ce urmează să le stabilim”, a mai explicat Pistru.


Poduri şi legături rutiere


Printre cele mai dificile etape pentru acest tronson sunt construirea a două poduri rutiere. Unul dintre acestea va trece peste Mureş, în zona localităţii Pecica. De asemenea, pe traseul autostrăzii vor fi construite şi trei coborâri: una la Nădlac, una la Pecica şi una la Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite