Arad: Aradul rămâne focar de gripă porcină în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: imagine de arhiva
Foto: imagine de arhiva

În aceste zile sunt monitorizate opt focare de infecţie cu virusul AH1N1. Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate se încadrează în categoria de vârstă 10-19 ani.

Cele mai multe îmbolnăviri de gripă nouă în judeţul Arad s-au înregistrat la pacienţi cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani. Din totalul de 90 de cazuri, 49 provin din acest segment de vârstă.

„Aceste grupe de vârstă sunt mai predispuse la îmbolnăviri din cauza faptului că programul lor zilnic impune intrarea în colectivităţi mari. Din fericire în  toate cazurile a fost vorba de forme medii şi uşoare de boală, fără mari complicaţii”, a explicat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Aceasta  a mai precizat că începând de luni se reiau cursurile şi în cele două clase de la Grupul Şcolar Francisc Neumann şi Şcoala Generală nr.13, unde dezinfecţiile s-au finalizat şi au fost verificate de către inspectorii DSP. 

Vaccinul a ajuns în licee

Directorul adjunct al DSP a mai adăugat că vaccinul antipandemic a început să fie distribuit atât unităţilor spitaliceşti dar şi şcolilor, liceelor şi universităţilor. „Pentru elevii peste 16 ani au fost deja trimise la cabinetele şcolare 112 doze de vaccin şi săptămâna următoare se va continua împărţirea, iar pentru studenţi au ajuns la destinaţie 200 de doze”, a explicat  Dana Negru. Şi pentru cadrele medicale din judeţul Arad au fost repartizate peste 800 de doze. De altfel medicii şi asistentele sunt primele persoane care s-au vaccinat deja.

Poliţiştii se vaccinează

Cele 2750 de doze de vaccin pandemic destinate angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Arad, au ajuns la destinaţie. Poliţiştii de frontieră au început deja vaccinarea, 485 de doze de vaccin pandemic fiind repartizate acestora. Şi la Poliţie şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vaccinarea a început. Toţi cei care au simptome de gripă porcină trebuie să se prezinte la spital.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite