Arad: Ziua drapelului, sărbătorită la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărut odată cu societatea, din nevoia de exprimare a individualităţii, dezvoltat paralel cu evoluţia civilizaţiei umane, drapelul românilor a reflectat preocupările şi aspiraţiile societăţii în care s-a născut.

Drapelul, simbol şi produs al acţiunilor umane, înconjoară şi modelează acţiunea umană, modul de gândire şi simţire. Atribut şi simbol al patriei, drapelul tricolor a fost onorat permanent, în el fiecare generaţie identificându-şi trecutul, prezentul şi viitorul neamului. Este acel simbol care le-a dat românilor tăria florii de piatră , tăria de a fi ei înşişi şi înţelepciunea de a nu se teme de greutăţi, ci de a căuta mereu să meargă mai departe, în întâmpinarea vremurilor bune.

În continua strădanie spre progres, lupta pentru neatârnare s-a împletit cu lupta pentru păstrarea fiinţei naţionale, cu lupta pentru unitatea naţională deplină. Tricolorul românesc - roşu, galben şi albastru - se consituie astfel într-un arc peste timp, într-un curcubeu al unităţii şi sufletului românesc.

Drapelul a fost, este şi nu va înceta să fie simbolul românismului . El reprezintă Unitatea, Independenţa şi Tăria românilor, alături de istoria, limba şi credinţa lor. Pentru toate acestea tricolorului trebuie să i se acorde onorul permanent şi să fie păstrat cu sfinţenie.

Cu ocazia manifestărilor organizate în zilele de 25-26.06.2009 cu prilejul marcării „Zilei Drapelului Naţional”, poliţiştii arădeni vor întreprinde măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, fluenţa şi controlul circulaţiei în zonele adiacente locurilor de desfăşurare a activităţilor, asigurându-se şi restricţionarea temporară a traficului rutier, după caz, în conformitate cu hotărârile autorităţilor abilitate

.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite