Arad: Trei cazuri confirmate de gripă nouă la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Trei cazuri confirmate de gripă nouă la Arad
Arad: Trei cazuri confirmate de gripă nouă la Arad

Trei persoane din Arad au fost diagnosticate de către medicii arădeni cu gripa nouă. Aceștia se află izolați la domiciliu și urmează tratamentul specific, forma bolii nefiind una gravă. Citiţi şi: S-a îmbolnăvit de gripă porcină pe pământ sfânt EXCLUSIV: 20 de inspectori şcolari din toată ţara, suspecţi de infecţie cu AH1N1

Este vorba despre un focar familial, patru persoane fiind suspectate de infectare în primă fază. Cei patru au vârste cuprinse între 19 și 42 de ani și la trei dintre ele îmbolnăvirea de gripă nouă a fost confirmată.


”Familia în cauză este din Arad  și aceștia au prezentat primele simptome în data de 28 octombrie. În data de 25 octombrie, ei au venit cu un autocar din Germania și cel mai probabil, aceasta a fost modalitatea de îmbolnăvire”, a declarta Dana Negru, medic epidemiolog în cadrul DSP Arad.


Aceasta  a mai declarat pentru Adevărul de Seară că printre colegii de serviciu ai celor trei bolnavi confirmați se derulează în prezent  o anchetă, fiind depistate până în prezent  trei cazuri cu simptomatologie, dar fără diagnostic de gripă nouă confirmat.


”Noi continuăm investigațiile și îi monitorizăm pe cei trei colegi. De menționat faptul că primii trei confirmați cu acest diagnostic nu lucrează în școli sau spitale, sau în medii foarte aglomerate”, a explicat medicul arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite