Arad: Razie de amploare a poliţiştilor la staţiile de taxi din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii ilegali au intrat, din nou, în atenţia Poliţiei Rutiere. Agenţii SPR au controlat astăzi zeci de autovehicule, a căror şoferi erau suspectaţi că practică taximetria la negru.

Vizaţi au fost şi şoferii firmelor autorizate, care nu respectă regulile rutiere. Acţiunea de control derulată de poliţişti a fost iniţiată de dimineaţă. Lucrătorii SPR au verificat în special şoferii suspectaţi că desfăşoară transporturi de persoane în regim de taxi, fără autorizaţii.

În astfel de cazuri, amenzile pornesc de la 20.000 de lei. Controalele i-au vizat şi pe şoferii de taxi autorizaţi. Aceştia au fost avertizaţi să poarte centurile de siguranţă, să nu vorbească la telefonul mobil, când şofează şi să respecte legislaţia în vigoare.

„A fost suspendat dreptul de conducere pentru 75 de autovehicule din mai până acum. Acţiunile se vor intensifica, astfel încercăm să scoatem de pe piaţă acei operatori, conducători auto care practică  această activitate fără documente legale. Pe lângă prejudiciul pe care-l aduc, ei comit şi evaziune fiscală. În plus se pune în pericol integritatea călătorilor, pentru că nu au asigurări şi condiţii optime pentru transportul lor” a declarat Teodor Tudur, inspector principal SPR Arad.

Acţiunile de control, pe linia depistării conducătorilor auto care efectuează transporturi în regim de taximetrie, ilegal, vor fi intensificate, în perioada următoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite