Arad: Febra reducerilor impuse de Guvern a tăiat posturile vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a tăiat în carne vie pentru reducerea posturilor în instituţile subordonate, conform noilor organigrame cele mai multe posturi reduse în cadrul CJA şi a instituţiilor subordonate au fost vacante.

Astfel, la Consiliul Judeţean Arad s-au redus 35 de posturi din totalul de 252, rămânând 217. Din cele 35 de posturi reduse 26 au fost vacante iar nouă persoane s-au pensionat.

Rezultatul global a fost reducerea unui număr de 544 de posturi, la care se adaugă alte 210 posturi reduse din instituţiile aflate în subordinea Primăriei Municipiului. Numărul plecărilor efective din instituţiile publice arădene afectate de ordonanţa Guvernului Boc este însă cu mult mai mic.

Primăria Arad în schimb a scăpat de reduceri, singurele schimbări având loc în cadrul Poliţiei Comunitare, unde au fost concediaţi 27 de poliţişti. Din aparatul propriu al primarului nu a plecat forţat nimeni.

Instituţiile de cultură au fentat la rândul lor restructurare, fiind reduse posturile ocupate în prezent de pensionari sau de artişti aflaţi în pragul pensionării.
La Filarmonică, numărul posturilor reduse este de 17.

În ceea ce priveşte partea artistică, au fost desfiinţate patru funcţii contractuale vacante de execuţie de artist instrumentist, nivelul studii superioare, dar şi o funcţie contractuală vacantă de execuţie de şef partidă, nivelul studiilor superioare de la Orchestră. În cazul Corului Filarmonicii, a fost desfiinţată o funcţie vacantă şi alte trei ocupate în prezent de pensionari sau de persoane aflate la vârsta pensionării care au solicitat retragerea din activitate.

Doar 183 de angajaţi daţi afară

Din cele 544 posturi reduse la Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate, doar 183 sunt ocupate, cele mai multe (140) fiind în cadrul Direcţiei Publice de Pază, excluzându-i aici pe cei care vor ieşi la pensie sau pe cel care se află în preaviz.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite