Drumul Naţional 79 Arad-Oradea rămâne în continuare acelaşi şantier fără sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe patru în topul celor mai proaste drumuri din ţară, DN 79 e în lucru de doi ani. Până la 15 mai, constructorul drumului Arad-Oradea trebuie să prezinte o soluţie viabilă.

După o primă reabilitare a DN 79, în anul 2009, Compania Naţională de Drumuri a refuzat să facă recepţia acestui tronson din cauza calităţii proaste a lucrărilor, care au început să cedeze la nici câteva zile după finalizare. Constructorul, concernul Astaldi SpA, s-a apucat astfel de decopertat şi de cârpit. Toate aceste probleme au condus la discuţii interminabile între autorităţi şi constructor, care s-au finalizat cu decizia de a modifica proiectul de execuţie a lucrării.

Termen limită

„Constructorul a ajuns la concluzia că nu se poate executa actualul proiect tehnic, aşa că se încearcă schimbarea soluţiei de proiectare. Comisiile de specialitate ale ministerului de resort şi ai CNADNR vor discuta minimum trei variante alternative ce vor fi propuse”, a declarat Ioan Balint, directorul secţiei Arad a Drumurilor Naţionale.

La rândul lor, reprezentanţii Astaldi susţin că în continuare caută cea mai bună soluţie tehnică. „Antreprenorul are termen până în data de 15 mai pentru prezentarea unor noi soluţii tehnice ce vor fi discutate şi eventual agreate. Costul lucrărilor va fi suportat tot de constructor”, a declarat Carmen Stanciu, de la departamentul de comunicare al CNADNR.

Cel mai probabil noua soluţie tehnică discutată de autorităţi cu constructorul va implica reciclarea covorului asfaltic pus până acum. „Acum, se va recicla îmbrăcămintea asfaltică existentă cu adaos de criblură şi peste se vor turna trei straturi de asfalt”, a explicat Eusebiu Pistru, ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta a adăugat că şi porţiunile intrate deja în reabilitare vor fi refăcute. Reprezentanţii firmei bucureştene Arcadis Eurometudes SA, proiectantul iniţial al lucrării, au declarat în această dimineaţă că nu pot face comentarii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite