Majorarea TVA la 24% sperie producătorii din pieţele din întreg municipiul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii de legume şi fructe au anunţat că vor creşte preţurile doar dacă se vor mări taxele pentru locurile din piaţă şi cele de transport pentru marfă. Aceştia spun că şi aşa vânzările merg mai prost decât în anii trecuţi, iar o nouă majorare a dărilor le va alunga şi puţinii clienţi rămaşi.

Producătorii de legume şi  fructe spun că şi aşa lumea nu mai are bani, iar ei s-ar putea trezi cu costuri mai mari. „Şi dacă noi am mai scumpi marfa, clienţii nu plătesc. Nu mai au oamenii bani. Merge greu şi concurenţa celor ce aduc marfa din afară, fără taxe, e mare”, a declarat Neli Ceapă, producător de ardei din Pâncota.

La rândul său Erdodi Florica, producător de paste  făinoase, spune că nu a mai crescut preţurile de trei ani. „Vrem doar să ne vindem marfa. Sper să nu crească taxele de masă în piaţă”, spune femeia. „Noi suntem de la Iaşi şi venim cu marfa de acolo. Dacă se scumpesc toate va trebui să creştem şi noi preţul. Vom vedea cu cât”, a declarat Ionuţ Avrămoaiei, un vânzător de cartofi.

Toţi vânzătorii sunt speriaţi de majorarea TVA anunaţată să intre în vigoare de la 1 iulie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite