Arădenii vor rămâne cât de curând fără şase linii de tramvai, în două cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii care merg cu tramvaiul vor fi nevoiţi să încerce mersul pe jos
Arădenii care merg cu tramvaiul vor fi nevoiţi să încerce mersul pe jos

Mii de călători sunt afectaţi de decizia Companiei de Transport Public (CTP). În vreme ce traficul din oraş este tot mai sufocat, CTP se pune pe restructurări ale liniilor de tramvai.

După cu scoaterea din funcţiune a celor şase linii de tramvai care făceau legătura între cartiere şi centru, CTP propune şi modificarea programului de transport în comun. Mai rău este că locuitorii a patru zone din oraş, Micălaca, Vlaicu, Grădişte şi Alfa, vor avea de suferit în urma acestei decizii.

„Nu înţeleg la ce s-au gândit când au luat această decizie. În loc să promoveze în rândul arădenilor folosirea mijloacelor de transport în comun, că şi aşa e un trafic infernal în oraş, mai şi scot din tramvaie care oricum merg cum merg. În Micălaca, în momentul de faţă, stai după tramvai încât te saturi. Dacă mai şi scot tramvaie, va fi mai rău. Ne forţează astfel să folosim maşinile personale”, a spus Călin Groza care locuieşte în Micălaca.

„Nu e bătut în cuie”

Astfel, din cinci linii care fac legătura în prezent cu Micălaca vor rămâne doar două. Pe aici nu vor mai trece linile 5 (Aradul Nou- Micălaca), 8 (Centru- Micălaca), şi 17 (Făt Frumos- Micălaca).

Nici celelalte cartiere nu vor scăpa de restructurarea gândită de CTP. Ruta 2, care făcea circuit pe traseul Centru-UTA-Alfa, şi linile 16 şi 16b (Centru - Grădişte) vor dispărea şi ele.

„Măsura a fost luată deoarece tramvaiele nu mai au un grad deosebit de încărcare, dar şi pentru că a crescut fluenţa acestora la stopurile din oraş. În orice caz, măsura nu e bătută în cuie. Ar putea suferi modificări”, a declarat Petru Cuvineanu, directorul tehnic al CTP.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite