Platformele de gunoi amplasate în cartierul Micălaca devin pericol public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria rade garajele improvizate din cartierele arădene pentru a ridica zeci de platforme gospodăreşti. În cartierul Micălaca, două astfel de construcţii pun în pericol sănătatea copiilor, fiind ridicate lângă o şcoală şi un parc de joacă.

Gândită pentru a rezolva problema gunoaielor din oraş, amenajarea platformelor de gunoi în cartierul Micălaca îşi arată „colţii” la nici un an de când acestea au fost amplasate.

„Nu ştiam de existenţa lor. În orice caz, va fi luată ca şi sesizare şi va trebui să mergem să vedem mai exact despre ce e vorba, pentru că totuşi, este vorba despre locuri frecventate de copii, iar aceştia sunt cei mai expuşi”, a declarat Cristina Cioroboiu, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad.

Una dintre controversatele platforme, ridicată la nici patru metri de curtea Şcolii Generale Nr. 22 „Caius Iacob”, îi pune în dificultate pe profesorii instituţiei, mai ales că elevii sunt nevoiţi să-şi ţină orele de sport în apropierea gunoaielor.

„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni când a fost construită platforma cu pricina. Tot ce au putut spune cei de la primărie e că aceasta e în afara şcolii, pe domeniul public. Vă daţi seama că ne temem pentru copiii şcolii, dar nu mai depinde de noi, pentru că noi nu putem face absolut nimic în acest sens”, a declarat în această dimineaţă directorul şcolii, Iustin Barna.

Primăria evită un răspuns


Pentru majoritatea arădenilor, gunoiul a devenit o corvoadă zilnică, dar municipalitatea se laudă cu soluţii şi cu experienţă în managementul deşeurilor.

„Experienţa a demonstrat eficienţa acestor platforme. Nu este nicio problemă din punct de vedere al sănătăţii publice. Amplasamentele au fost alese atât pentru a corespunde normelor de sănătate publică, dar şi pentru a permite accesul oamenilor mai uşor la platformele respective”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Aceasta a mai precizat că noile construcţii sunt igienice şi sunt echipate cu sisteme de canalizare, chiar dacă, pe timp de ploaie, accesul la platformele respective este restricţionat de bălţi şi noroaie.



„Aş vrea să citesc mai multe materiale despre zonele murdare și neîngrijite“.
Olimpia Putea, croitoreasă

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite