Centura Aradului este „un drum scurmat”, cel puțin așa a constatat ministrul Radu Berceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este constatarea făcută astăzi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, pe şantierul autostrăzii. Ministrul a urecheat consorţiul FCC PORR pentru întârzierile înregistrate la construcţia acestui tronson.

Din termenul de 720 de zile de realizare a centurii în regim de autostradă care va face legătura cu autostrada Arad – Timişoara, asumat prin contractul încheiat între Ministerul Transporturilor şi constructor, au trecut deja 400 de zile, fără ca rezultatele lucrărilor să fie foarte vizibile. 

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, prezent astăzi la Arad tocmai pentru a vedea în ce stadiu se află şantierul centurii, a spus că este sătul de tregiversări şi motive găsite pentru întârzieri.

„Multe firme s-au specializat în a spune ce nu am făcut noi, autorităţile române, dar uită să spună ce au făcut ele. Eu văd acum aici doar  un drum scurmat”, a spus ministrul la coborârea din maşină.

Reprezentanţii concernului FCC PORR, care l-au însoţit pe ministru pe „drumul scurmat”, s-au apărat cu scuza că eforturile lor s-au concentrat în zona podului  tehnologic peste Mureş. „Acolo este o altă problemă. Dumneavoastră v-aţi asumat la licitaţie, de aia aţi şi câştigat de altfel, că veţi face podul conform cerinţelor Apelor Române, adică de 150 de metri. L-aţi făcut de 130 şi acum două săptămâni era sub ape”, a punctat ministrul.

Încă un termen de graţie

Radu Berceanu le-a mai atras atenţia celor de la FCC PORR că dacă nici ceea ce şi-au asumat ca tremene în ultima scrisoare trimisă la minister zilele trecute nu se va respecta, va rezilia contractul. „Trebuie să înţelegeţi că noi vă ajutăm pe dumneavoastră şi nu invers. Ca să vă emitem autorizaţiile, trebuie să prezentaţi actele necesare: proiect tehnic, avize”, a mai subliniat Berceanu. După ce a aruncat vina pentru întârzierile pentru lucrările la autostradă doar în curtea constructorului, ministrul a recunoscut că şi autorităţile au „motive obiective” care ţin şantierul pe loc. „Nu putem expropria tot deodată că nu avem bani. Expropriem treptat, iar voi lucraţi pe mai multe fronturi”, a  mai subliniat oficialul.

„Dacă puteți lucra așa, în condițiile noastre, e ok, dacă nu, nu mai veniți la licitații“.
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite