CET-ul a închis robinetul la apă caldă până la începutul săptămânii viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii racordaţi la CET se vor spăla cu apă rece, începând de astăzi, până în 4 iulie. CET Arad a început remontul anual al instalaţiilor şi al magistralelor pe care le deţine, iar patru zile apa caldă va fi oprită.

Ca de fiecare dată, în toiul verii, Aradul rămâne brusc fără apă caldă pentru ca reprezentanţii CET să execute probele de presiune la instalaţiile vechi de peste 40 de ani. Ca o noutate, în acest an furnizarea apei calde va fi întreruptă după un grafic, astfel încât fiecare zonă a oraşului va avea ceva mai puţin de suferit. „Din păcate, sistemul este mult prea vechi pentru a permite un altfel de remont. De aceea nu avem cum să facem verificările decât dacă întrerupem la nivel de municipiu apa”, a declarat Liviu Vărşăndan, director tehnic la CET Arad.

Problema se repetă anual

Scuzele şefilor de la CET nu-i încălzesc însă pe arădenii care se spală cu apă rece. Ei spun că s-au obişnuit deja să se întoarcă la vremea socialismului în fiecare vară.

„Nu e normal că suntem ca pe vremea comuniştilor. În fiecare an avem aceeaşi problemă. Noroc că vasele le spăl cu apă rece. Cât despre duşuri, îmi încălzesc apa la aragaz. E foarte greu”, a spus Elena Balint, pensionară.
Mai rău este că Aradul e printre singurele oraşe din ţară unde CET-ul nu poate furniza apă caldă către populaţie în timpul probelor de presiune. „Ideal ar fi să nu fie nevoiţi arădenii să rămână fără apă caldă, dar având în vedere că întregul sistem este de prin 1960, altă soluţie nu avem în momentul de faţă”, a mai spus Liviu Vărsăndan.

Întreruperi după grafic

Dacă în anii trecuţi întreruperea se făcea în luna august, în 2010 s-a ales luna iulie pentru că un studiu realizat printre arădeni arată faptul că în această perioadă foarte mulţi sunt plecaţi în concedii.

„Am urmărit perioada în care să fie cât mai puţini arădeni afectaţi de întrerupere. În iulie foarte mulţi sunt plecaţi din oraş, de aceea de acum înainte întreruperile vor avea loc în această perioadă”, a explicat directorul tehnic de la CET.

Întreruperile de apă caldă au început din această dimineaţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite