Cel mai mare ştrand din regiune e distrus şi zeci de muncitori lucrează la modernizarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii sunt supăraţi că baza de agrement este în ruină. Administratorul Ştrandului Neptun, Primăria Arad, spune că are un fond de patru milioane de lei pentru investiţii.

După principiul nimic din ce e frumos nu durează foarte mult, Ştrandul Neptun se află astăzi într-o stare, puţin spus deplorabilă. Dacă vara trecută, arădenii au avut parte de bazine curate şi vopsite, de gazon, duşuri cu apă caldă şi toalete impecabile, după trei luni de sezon, toate au rămas doar o amintire plăcută. Muncitorii care astăzi încearcă să repare şi să reamenajeze locul de agrement spun că sunt dezamăgiţi de ce au găsit şi nu cred că anul acesta situaţia va fi cu mult mai bună.

„E păcat că la noi nu se păstrează nimic. Tot ce am lucrat anul trecut s-a distrus. Încercăm acum să reabilităm zona bazinelor, să modernizăm grupurile sanitare, instalaţiile, dar şi zona pietonală, pentru ca pe 1 Mai, ştrandul să arate aşa cum trebuie: cel mai frumos din Europa”, a declarat, în această dimineaţă, Ioan Cincean, muncitor. Acesta a mai spus că atât marginile, cât şi pereţii celor trei bazine sunt distruse în totalitate şi că oaza de pe Mureş s-a transformat mai degrabă într-o cuşcă de animale sălbatice.

Lucrări în sezon

Autorităţile locale alocă în acest an patru milioane de lei ca să modernizeze ştrandul. „Se vor face dotări pentru instalaţia de încălzire a apei cu panouri solare. Se va realiza reorganizarea circulaţiei la coborârea de pe Podul Decebal, prin amenajarea unei intersecţii cu sens giratoriu şi a unei parcări, licitaţia de execuţie fiind în curs. Aceste lucrări nu se vor finaliza însă până la 1 mai”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Nu numai muncitorii au început lucrul pe Ştrandul Neptun, ci şi câţiva patroni care speră la rândul lor ca şi anul acesta să fie unul profitabil.

„Ne pregătim să-i întâmpinăm pe clienţi cu o atmosferă cât mai caldă. Sezonul estival este singura perioadă în care câştigăm un venit sigur”, e de părere Mihai Zornici, patron.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite