Familia care a scăpat copilul de la etaj trăieşte în nişte condiţii greu de imaginat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Kiss sunt anchetaţi de inspectorii de la Protecţia Copilului, după ce fiica lor de doi ani a căzut în gol, de la etajul şase. Fetiţa a supravieţuit ca prin minune. Ea este internată acum la Spitalul Judeţean Timişoara, iar ceilalţi copii ai familiei sunt în grija bunicii.

O fetiţă de doi ani din Arad a căzut în gol de la etajul şase, dar a supravieţuit

Au cinci copii, iar cel mai mic dintre ei, o fetiţă în vârstă de doi ani, a fost la un pas de moarte după ce a căzut în gol de la etajul şase al blocului în care locuiesc. Este portretul unei familii din cartierul Aurel Vlaicu care trăieşte într-o sărăcie lucie.

Incidentul care a avut loc miercuri seara a pus pe jar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, mai ales că familia, şi aşa numeroasă, reuşeşte să traiască dintr-un singur salariu şi din alocaţiile copiilor.

„Colegii mei au început o anchetă în cazul acestei familii pentru a vedea cu exactitate în ce condiţii trăiesc minorii. O să-i supraveghem pe părinţi îndeaproape. Aceştia vor trece şi printr-o  serie de şedinţe de consiliere”, a declarat, în această dimineaţă, Paul Costin, inspector în cadrul DGASPC. Vecinii familiei Kiss spun că toţi se înghesuie într-un apartament cu trei camere. „Au cinci copii şi nici unul dintre părinţi nu lucrează. Mă mir că au ce să le dea să mănânce. Îi mai ajută preotul catolic din cartier”, a povestit Corina Sava, o vecină. După ce părinţii fetiţei au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde este internată micuţa, cu o lovitură gravă la cap, restul copiilor au rămas în grija bunicii.

Accident ciudat


Melinda Kiss spune că nu îşi poate imagina cum s-a putut întâmpla ca nepoata ei mezină să fi căzut de la etajul şase. „Probabil să fi fost din cauza curentului, iar geamul să se fi deschis. Noi eram într-o altă încăpere, când nepoţica mea de doi anişori s-a furişat în cameră. S-a urcat pe geam şi a căzut. Norocul ei a fost că a căzut pe un copac”, a spus bunica fetiţei.

Fraţii micuţei de doi ani sunt în continuare în stare de şoc, mai ales că au rămas în grija bunicii bolnave. „Vrem numai să o ducă pe sora noastră acasă şi să fie bine. Ne-am speriat cu toţii”, a spus Robert Sass, fratele micuţei de doi ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite