PORTRET: Monica Ţigu, tânăra dedicată ocaziilor festive organizate de către arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra arădeancă lucrează de aproape şase ani în domeniul amenajărilor festive, lucru care a ajutat-o să devină o fire deschisă şi sociabilă.A renunţat la jurnalism pentru a se ocupa de evenimente precum nunţi, botezuri şi banchete. Încă din vremea liceului, Monica a fost deschisă spre noi provocări în ceea ce priveşte amenajările.

Profil:

Născută: 8.06.1982, Arad
Studii: Facultatea de Jurnalism
Familie: Necăsătorită, fără copii
Pasiuni: Cărţile şi implicarea în evenimente festive

A renunţat la jurnalism pentru a se ocupa de evenimente precum nunţi, botezuri şi banchete. Încă din vremea liceului, Monica a fost deschisă spre noi provocări în ceea ce priveşte amenajările. „Aveam diferite idei pe care am început să le pun în practică la cererea prietenelor mele. Mă refer la ornarea unor mese de Crăciun sau Paşte ori la împodobirea unui sfeşnic cu flori şi lumânări”, îşi aduce aminte Monica Ţigu.

A amenajat sute de săli

Tânăra a absolvit Facultatea de Jurnalism-Istorie, dar a renunţat repede la visul de a deveni reporter, în schimbul celui de a se ocupa de evenimente festive. De mai bine de şase ani lucrează la cea mai cunoscută firmă de amenajări festive din oraş. „Am ştiut încă de la început că acest job mă caracterizează. Îmi plac provocările, iar să amenajez o sală de nuntă, botez ori alt gen de eveniment este pur şi simplu un lucru pe care îl fac cu tot dragul”, a punctat Monica. Prin faptul că e tot timpul în contract cu mirii, Monica spune că a devenit o fire foarte sociabilă.

Se poartă maroul

Îi place să stea de vorbă cu oamenii, să le dea şi să primească sfaturi. „Fiecare eveniment pe care îl amenajez este diferit şi unic în felul lui. Îmi place atunci când mirii vin cu idei îndrăzneţe, pentru că încerc tot timpul ceva nou”, a explicat tânăra. În ceea ce priveşte tendinţele din acest an, Monica spune că în materie de culori sunt la modă maroul şi turcoazul.

„Tendinţele la amenajări de evenimente sunt diferite de la un an la altul, însă se repetă tot la trei ani. Nu fiecare cuplu ţine cont de modă, ci preferă să-şi amenajeze sala de nuntă în stil clasic. Mie una îmi place să vin cu ceva nou de fiecare dată, la fiecare eveniment care-mi trece prin mână”, a mărturisit Monica Ţigu. Tânăra spune că adoră să vadă că mirii sunt mulţumiţi de munca ei şi încearcă ca fiecare eveniment amenajat de ea să reprezinte o poveste de basm. Pentru amenajarea unei săli, Monica petrece şi câteva zile în respectiva locaţie, în cazul în care evenimentul este unul mai complex.

„Sunt la modă corturile, pentru care lucrăm şi câte o săptămână, însă merită tot efortul, pentru că sunt cu adevărat deosebite. Fiecare client are o viziune aparte, de care eu ţin cont şi aşa se nasc ideile îndrăzneţe”, a spus Monica. În cei aproape şase ani de activitate, tânăra a participat la sute de evenimente şi a cunoscut la fel de multe cupluri, iar cu majoritatea dintre ele a rămas prietenă.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cheia succesului pentru acest job?
E nevoie de multă imaginaţie şi răbdare. Orice ornament trebui gândit cu atenţie.
Cum îţi vin ideile atunci când te apuci de amenajat o sală?
În funcţie de ce îşi doresc mirii, îmi dau şi eu cu părerea, iar aşa ajungem la un numitor comun, deosebit.
Care a fost cel mai frumos eveniment pe care l-ai amenajat în aceşti ani?
În fiecare an am o nuntă a anului de-a dreptul deosebită. Deosebit înseamnă culori foarte îndrăzneţe, mâncare la fel de îndrăzneaţă plus multe alte accesorii cum sunt caleştile sau torturile de forme cât mai sofisticate.

Ce-i place
Monica spune că îi place forte mult să citească, să călătorească şi să se documenteze în permanenţă despre ultimele tendinţe în materie de amenajări de evenimente. „Îmi place să fiu la curent cu tot ce apare nou”, a mărturisit Monica Ţigu.

Ce nu-i place
Tânăra recunoaşte că nu-i plac tiparele. „Îmi place să vin tot timpul cu ceva nou, să nu se repete nimic, de aceea pentru noi fiecare eveniment este unic în felul lui”, a încheiat Monica Ţigu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite