POTRET: David Kass, un pictor în căutarea perfecţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Kass
David Kass

A descoperit dragostea pentru artă în urmă cu patru ani când din pură întâmplare s-a aflat împreună cu părinţii săi la o expoziţie organizată de un pictor celebru.

Profil:

Născut.  12 Septembrie 1993, Arad
Studii. Elev la Liceul Forestier
Experienţă. Pictează de patru ani

În urmă cu patru ani, David Kass, pe atunci doar un copil, păşea însoţit de părinţii săi într-o sală de expoziţie, locul unde şi-a cunoscut marea pasiune: pictura.

Îndemnat de ambiţie, tânărul şi-a dorit să devină la rândul lui un pictor talentat şi să aibă ocazia să îşi expună lucrările în toate colţurile lumii, astfel că s-a înscris la un curs specializat de pictură. „Am ales pictura pentru că am fost fascinat de armonia de culori şi de modul extraordinar de complex în care se pot combina acestea în vederea obţinerii unei imagini plăcute ochiului”, spune tânărul artist.

În ultimul timp, David a hotărât că trebuie să se specializeze şi în domeniul picturii pe sticlă, considerând că un pictor de succes, trebuie să parcurgă şi să cunoască toate ramurile acestei arte. „Am început să pictez pe sticlă, îmi place foarte mult şi mi se pare extrem de interesantă această ramură a picturii. Sunt, de asemenea, interesat de graffiti şi în general, cam de tot ce ţine de pictură”, spune arădeanul.

Ambiţie şi rezultate

Odată cu trecerea timpului, tânărul pictor a trebuit să demonstreze că este cu adevărat talentat, astfel că a fost nevoit să îşi îmbunătăţească în permanenţă palmaresul cu noi şi noi trofee. „Am participat la numeroase concursuri printre care: Olimpiada de meşteşuguri artistice tradiţionale; Daruri de Crăciun; Târgul de Paşte; Cu viaţa mea apăr viaţa, Culorile Mureşului şi multe altele, la majoritatea lor reuşind să obţin locuri fruntaşe”, povesteşte David, care a mai adăugat ca îi place foarte mult să intre în competiţii. „Îmi place să particip la concursuri, însă nu neapărat în ideea de a câştiga, aşa cum cred multe persoane din jurul meu şi îmi doresc şi fac tot posibilul să câştig, dar pentru mine este importantă în primul rând participarea care îmi permite să îmi evaluez aptitudinile”, spune tânărul pictor.

Sprijinul familiei

Familia copilului este alături de acesta indiferent de rezultatele pe care le obţine. Împreună cu profesorul de pictură, ei sunt cei care l-au încurajat în momentele grele şi l-au lăudat în momentele de glorie chiar dacă la început nu au fost de acord cu pasiunea lui David, considerând că pictura îi va răpi din timpul de învăţat.

„Nu am fost luat în serios de prima dată când am mărturisit că îmi doresc să fac acest lucru însă am insistat şi în scurt timp părinţii mei au hotărât de comun acord să mă înscrie la cercul de pictură. Nu mi-a fost deloc uşor însă am încercat să demonstrez că pot să fac acest lucru şi mai mult decât atât, pot să fac performanţă din pictură”, îşi aminteşte David.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare dorinţă a ta?
Îmi e greu să mă rezum la doar una singură sau să îmi alcătuiesc un clasament, deoarece orice dorinţă este specială şi poate fi importantă în felul său. Desigur există şi lucruri prioritare pentru mine cum ar fi reuşita în carieră şi înţelegerea în familie.

Cum vezi viitorul tinerei generaţii de artişti?
Viitorul este incert, în general vorbind, nu neapărat în România. Unii au noroc, alţii au talent, unii sunt perseverenţi, cei mai mulţi sunt mediocri. Cred că o trăsătură românească este aceea de a ne plânge din orice. Nu văd viitorul nici alb, nici negru, deoarece nu îmi este clar nimic în legătură cu progresul ţării noastre.

Ce-i place

„În mare pot să spun că sunt pasionat de trei lucruri şi anume: pictura, muzica şi desenul. Despre muzică aş spune că este o artă care are un rol major în viaţa fiecăruia dintre noi”, a mărturisit tânărul artist.

Ce nu-i place
„Cred că în afară de câteva mici excepţii, nu există lucruri cu adevărat neplăcute. Totul depinde de starea de spirit pe care o ai în momentul în care trebuie să realizezi ceva“, este de părere David.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite