Marea aventură pe jos, o luptă împotriva ratelor bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul Cristian Duma vrea să  atragă atenţia tinerilor asupra pericolului creditelor. Bărbatul de 31 de ani a pornit de acasă în 13 aprilie, iar Aradul este primul oraş mai mare în care a poposit în drumul său.

La cei 31 de ani ai săi, Cristian Duma a ajuns la capătul puterilor din cauza ratelor mari la bancă. Pentru că suma creditelor este mai mare decât salariul lunar de 900 de lei pe care îl ia ca angajat al Regiei Autonome de Transport Local Oradea, orădeanul a pornit într-un tur al României pe jos pentru a le povesti şi altor români despre pericolul de a fi datori la bănci.

După ce aseară Duma a campat în localitatea Şimand, azi-dimineaţă acesta şi-a continuat drumul spre Arad. „Am plecat din Oradea acum patru zile. Drumul e foarte greu, trebuie mereu să mă feresc de maşini, nu am loc de TIR-urile care trec. Am plecat din Oradea doar cu 15 lei în buzunar, dar pe drum am avut norocul să întâlnesc oameni care mi-au sărit în ajutor, fie cu o sticlă de apă sau cu câţiva lei”, a spus Cristi. Primul popas pe care acesta l-a făcut după plecarea din Oradea a fost în localitatea Leş din judeţul Bihor.

„În prima zi am reuşit să  parcurg 20 de kilometri, după care am fost nevoit să campez în Leş. Apoi, marţi seara am ajuns în Chişineu Criş, unde mi-am instalat cortul pe gazonul din faţa unui hotel. Patroana hotelului mi-a înţeles problemele şi m-a lăsat să fac a doua zi un duş, ba chiar mi-a oferit micul dejun”, povesteşte orădeanul. Scopul călătoriei este avertizarea oamenilor asupra pericolului creditelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite