Aproape zece kilograme de tutun au fost confiscate la Vărșand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 9,18 kilograme de tutun pe care o femeie intenţiona să o introducă ilegal în România. Totul a ieşit la iveală în momentul controlului.

„Pe sensul de intrare în ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat la controlul de frontieră o persoană de sex fe­minin  în vârstă de 63 ani domici­liată pe raza judeţului Arad, ca pa­sageră într-un autoturism înmatriculat în România. La controlul de frontieră efectuat asupra mij­locului de transport, s-a descoperit cantitatea de 9,18 kilograme tutun, ambalat in 54 cutii”, a declarat comisar de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.

După ce a fost prinsă şi luată la întrebări, femeia a declarat că întreaga cantitate de tutun îi aparţine şi că a cumpărat tutunul pentru uz familial, dintr-un magazin din Ungaria, pe cutii fiind aplicat timbrul fiscal Ungaria. Întreaga cantitate de 9,18 kilograme, în valoare de 2.000 lei,  a fost reţinută în vederea confiscării deoarece depăşea limita legală, aceasta fiind de un kilogram tutun de fumat de persoană.

În ceea ce o priveşte pe femeie, poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării sale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor acci­za­bile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite