Aprinderea beculeţelor bradului de Crăciun a dat startul oficial al sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beculeţele din bradul de Crăciun au fost aprinse aseară
Beculeţele din bradul de Crăciun au fost aprinse aseară

În Ajun de Moş Nicolae, la Arad s-au aprins beculeţele de pe bradul instalat în faţa primăriei. Sute de copii au venit să vadă spectacolul feeric şi să primească daruri de la Moş Nicolae. Aprinderea beculeţelor marchează, în fiecare an, startul sărbătorilor de iarnă.

În câteva clipe, bradul înalt de peste 20 de metri, adus din Munţii  Apuseni, s-a umplut de lumină. Cele peste 10.000 de beculeţe  împodobesc pomul de Crăciun, instalat în centrul oraşului. “Bradul are peste 20 de metri, iar dacă era mai înalt, cei care l-au împodobit au spus că nu puteau să-i pună steaua din vârf”, a declarat Corina Draghici, purtător de cuvânt Primăria Arad.

Părinţii şi-au adus copiii lângă brad ca să îl cunoască pe Moşul cel darnic. “Am venit să văd bradul, dar să mă întâlnesc şi cu Moş Nicolae să primesc cadou. Am primit un cadou şi acum mă duc acasă să verific cizmuliţele”, a spus Anamaria Lorena, 5 ani.

Astfel, seara de duminică a marcat începerea oficială a manifestărilor dedicate de Crăciun. Înainte de aprinderea bradului, toți cei prezenți la eveniment au avut ocazia să asculte colinde, să asiste la spectacole oferite de diferite ansambluri de copii, să mânânce mici și să bea vin fiert. Bradul din fața primăriei va rămâne până după Revelion.

Organizatorii evenimentului au oferit copiilor prezenţi 1.000 de pungi cu cadouri, constând în dulciuri, băuturi răcoritoare, portocale şi figurine de ciocolată cu Moş Crăciun, puse la dispoziţie de reprezentanţii unui magazin cash&carry.

În timpul împărţirii cadourilor s-a produs o înghesuială, în care au fost implicaţi atât copiii, cât şi părinţii lor, dornici să primească una sau mai multe dintre pungile oferite de organizatori.

Din cauza haosului, câţiva micuţi s-au pierdut de părinţii lor, ei fiind găsiţi după mai multe minute de căutări disperate în mulţimea adunată pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite