Apel disperat din partea angajațiilor ANIF care din decembrie 2010 nu și-au mai primit salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de angajați ai Administrației Naționale a Îmbunătățirilor Funciare (ANIF) au organizat în ultima perioadă proteste în fața Ministerului Agriculturii, nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile.

Oamenii au pichetat mai multe prefecture din țară, printre care și Arad și susțin că din decembrie 2010 nu și-au mai primit drepturile salariale și nu mai pot să își plătească ratele și nici utilitățile.

Liderul sindical Vasilica Blebea susține că angajații sunt nemulțumiți și de modificarea legislației pentru finanțarea ANIF, astfel încât agenția nu mai primește bani.

“Colegii mei au dreptate, dinainte de sărbatori Ministerul Agriculturii și Administrația Natională a Îmbunătățirilor Funciare nu a acordat drepturi salariale. Oare nimeni nu se teme de urmările genocidului la care sunt supuşi aceşti oameni, cărora li se taie utilităţile, care sunt somaţi şi executaşi silit de bănci, care nu-şi mai pot trimite copii la şcoală, care nu mai pot cumpăra o pâine ? Ministerul agriculturii, Guvernul, uită că sunt în slujba cetăţenilor, că au rolul de a conduce şi coordona, nu de a asasina ? Ar fi indicat să citească poezia " Noi vrem pământ ", a lui George Coşbuc, înainte de a-şi da demisia de onoare, pentru incompetenţă sau rea voinţă. Sperăm că, dacă transmiteţi acest strigăt de disperare, acest guvern incompetent şi insensibil va face ceva pentru intrare în normal . Nu avem nevoie de explicaţiile lor, ci de rezolvarea problemei, şi de demisia lor. Guvernanţii şi coaliţia aflată la putere îşi asumă un mare risc ignorând faptul că oamenii, ajunşi la disperare, sunt ân stare de orice, mai ales că există precedentul răzmeriţelor de pe alte meridiane”, a declarat liderul de sindicat, Vasilica Blebea.

Aceasta mai spune că astăzi au primit o înștiințare prin care au fost informați că situația va reveni la normal în maxim trei zile, când toți angajații ANIF își vor primi salariile restante.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite